imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ki nem találjátok, melyik a legnépszerűbb Apple-termék! (De.)


Egy felmérés megnézte, melyik Apple-terméket viszik legtöbbet egy amerikai bolthálózatból. Nem azt, amire elsőnek gondolnál…

Az, hogy az Apple még 2016-ban eltávolította a jól bevált, közel 100 éves jack-csatlakozót az iPhone 7 és 7 Plusról mindenféle változáshoz vezetett az Apple felhozatalán belül, és úgy általában a mobilpiacon is. Például egyre több másik gyártó is csatlakozott az eleinte meredeknek számító kezdeményezéshez; valamint megjelentek olyan termékek is, mint az AirPods, amelyek a vezeték nélküli jövő első hírnökei lettek.

De ezeken a változásokon felül megfigyelhető még egy, kevésbé várt, de igazából logikusan következő tendencia is:

az átalakítók lettek a legnépszerűbb Apple-termékek.

Legalábbis ez derül ki abból a felmérésből, amely egy népszerű amerikai, Apple-termékeket is forgalmazó bolthálózat eladásaiból matekozott össze a Ceros. Ami külön durva, hogy ezt a népszerűséget nem úgy kell érteni, hogy a kiegészítők kategóriában vannak a csúcson ezek a kis vackok, hanem minden kategóriában, tehát még az iPhone-nál és az iPadnél is kelendőbbek.

Annyi azért hozzá tartozik az igazsághoz egyrészt, hogy az iPhone-okat színvariációk szerint külön számolták, azaz kicsit szétszélesztették a mezőnyt – feltehetőleg ezért nincs is fent egy darab se az ábrán. Másrészt, hogy az utolsó negyedévben valójában már az AirPods lett a legnépszerűbb termék, de egybevonva még mindig az átalakítók viszik a prímet.

Érdekes módon tehát egyszerre látszódik az Apple igaza és tévedése is a vezeték nélküli jövővel kapcsoltban. Egyfelől ugyanis világosan látszik, hogy az emberek még baromira nem akarják elengedni megszokott csatlakozóikat. Másfelől viszont tényleg nagyon úgy néz ki, hogy az AirPods-féle vezeték nélküli termékek lassan, de biztosan átveszik az uralmat.

Megjegyzés: Persze ez csak egy konkrét bolthálózat eladásaiból levont következtetés, mindent egybevetve, globálisan nézve feltehetőleg nagyon nem így nézne ki a statisztika.

Forrás: The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!