imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kicsinosítja a szelfiket az iPhone XS előlapi kamerája?!


Nagyon úgy néz ki, hogy az Apple is felpattant az elsősorban Ázsiában tomboló divatra és megpróbál szebb arcot rajzolni a szelfizőknek. Vagy lehet, hogy csak túlzásba estek az algoritmusok?

A Redditten robbant az aktuális felháborodás-bomba, miután egyre több újdonsült iPhone XS és iPhone XS Max tulaj fakadt ki, hogy szép új telefonja lényegében cseresznyevirág illatú, porcelánbabára púderezett japán kiskamaszt varázsolt borostás, sokat megélt ráncokkal borított, ilyen módon azért mégiscsak férfiasabb arcából.

Najó, ennyire azért nem súlyos a helyzet, de tényleg több teszt is igazolta, hogy az új iPhone-ok előlapi kamerája szoftveres simítást alkalmaz az elkészült képeken. Erre az iPhone X-nél még nem volt példa, tehát minden bizonnyal tényleg egy újdonsült jelenségről van szó. A legrosszabb, hogy nincs sehol egy kapcsoló, amivel meg lehetne szüntetni a szépítést, visszanyerve ezzel a férfi-szelfik becsületét.

Legtöbben rögtön „beauty effektet“ kezdek sejteni a háttérben, ami egyébként nem ritkaság más – elsősorban ázsiai – okostelefon-gyártóknál sem, de azért az Apple-től mégsem ezt várja az ember. Kiderült azonban, hogy nem feltétlen erről van szó.

Az effektus ugyanis inkább rossz fényviszonyok közt készült képeknél jelentkezik, ideális körülmények közt lőtt képeken nem, vagy kevésbé. Adja magát a felvetés, hogy egész egyszerűen csak az új, gépi tanulásos, mesterséges intelligenciás szuperalgoritmusok teljesítették túl a feladatukat, amikor túltolták a zajcsökkentést. Minden bizonnyal tehát szoftveres a turpisság, ami szerencsére rövidúton kiküszöbölhető.

Az Apple-nek meg addig is álljon itt az örökérvényű bölcsesség:

sose told fullba a bjúti effektet.

(via MacRumors)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!