imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kiderült mekkora aksival és RAM-mal érkeznek az új iPhone-ok


Azt nyilván sejthettük, hogy fejlődött valamennyit a dolog, ám a bemutatók során az Apple szinte sosem köti a felhasználók orrára, hogy mennyi az annyi. Most kiderült, hogy mennyit nőtt az aksiidő és hány GB RAM-mal gazdálkodhatunk.

Egy új, a TENAA (ne kérdezzétek milyen, de kínai felügyelőszerv) által jóváhagyott és felfedett anyagból most kiderültek a pontos specifikációk.

A dokumentáció szerint az iPhone 11 3 110 mAh-s akkumulátorral érkezik, ami 168 mAh növekedést jelent a tavalyi iPhone XR modell 2 942 mAh-s kapacitásához képest. Az iPhone 11 Pro esetében már kicsit szignifikánsabb a különbség, 2 658 mAh-sról 3 046 mAh-sra nőtt az aksi, ez 388 extra mAh-t jelen. Mint ahogy az várható volt, iPhone 11 Pro Max kapta ismét a legnagyobb telepet, 3 969 mAh-t, ami 795 mAh-s növekedést jelent, ami közel 25%. Ezekhez párosul a fogyasztás optimalizálása az idei modellekben.

Ami gyakorlatban valahogy úgy néz ki, hogy az iPhone 11 használatához még 1 óra üzemidőt ad hozzá az extra aksi kapacitás, ami az ígért 17 órás videolejátszás esetén azért nem is olyan rossz. Ugyanezen az alapon az iPhone 11 Pro várható teljesítménye 18, míg az iPhone 11 Pro Maxé akár 20 óra is lehet.

A kamerás funkcióra kihegyezett Pro és Pro Max esetén kell is a kakaó a készülékekbe. A professzionális felhasználás mellé nem fér bele, hogy egy komplett napkollektort húzzon maga után az ember, ha két percnél több jó minőségű felvételt szeretne készíteni.

RAM tekintetében annyi változás történt, hogy a pletykákban szereplő 6 GB RAM-hoz képest mindegyik modell csak 4 GB-ból gazdálkodik egységesen (vagyis az iPhone Xs és iPhone XS Maxhoz képest nem, az iPhone XR 3GB-jához képest viszont előrelépés).

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!