imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kiderült, mekkora RAM-mal és aksival érkeznek az új iPhone-ok!


Az Apple igen kimért módon bánik a technikai számadatok közlésével a termékbemutatók során, pláne, ha RAM-ról vagy az aksik kapacitásáról van szó. De mostanra már minden kiderült…

Egy friss jelentésben az áll, hogy míg az iPhone XS és iPhone XS Max készülékek 4 GB, addig a iPhone XR 3 GB RAM-mal érkezik. Ami az aksikat illeti: az iPhone XS Max 3 174 mAh, az iPhone XS pedig 2 658 mAh-s kapacitással büszkélkedik.

Így ez az 5,8 inches kijelzővel szerelt XS modell esetében kb. 2,2%-kal kevesebbetet jelent pusztán számadatok szerint, ha az iPhone X elődmodell 2 716 mAh-s kapacitását vesszük alapul. Viszont a száraz specifikációkra rácáfolva, az idei variáns fél órával többet bír egyetlen feltöltéssel, mint korábbi társa.

Az iPhone XS Max természetesen az idei felhozatal abszolút királya, legalábbis ami a benne rejlő telep kapacitását illeti, a maga 3 174 mAh-s felépítésével, ami közel 17%-os növekedést jelent a tavalyi iPhone X-hez képest. Ez a plusz többlet, a hardveres komponensek alacsony energiaszükséglete, valamint az iOS finomhangolása indokolja azt a tényt, hogy Max készülékek körülbelül másfél órával tovább bírják a napi nyúzást, mint az emlegetett előd.

A legérdekesebb tényt viszont a jövő hónapban piacra kerülő iPhone XR hozza, melynek szerényebb a telepe (2 942 mAh), mint legnagyobb társának, a XS Max-nak, de ennek ellenére az eddigi leghosszabb üzemidővel kecsegtet, amit iPhone valaha is produkált a nyers specifikációkat nézve. Ennek hátterében valószínűleg a kisebb kijelző, valamint az alacsonyabb felbontás állhat.

Akárhogyan is nézzük, mindenképpen örvendetes hír, hogy a gyártó igyekszik minél több üzemidőt belezsúfolni készülékeibe, hiszen aksiból sosem elég. Bár a remélt akkumulátor-forradalom még azért odébb van

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!