imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kiderült mennyit költ Tim Cook védelmére az Apple


Tim Cook a világ legnagyobb technológiai vállalatát vezeti, és bár viszonylag szerény életet él, mégis ott van a világ 100 legbefolyásosabb embere között. Nem meglepő, hogy az Apple külön védelmet is biztosít számára.

Tim Cook életéről sok mindent tudunk már, amellett, hogy minden nap edz, igazi munkamániás. Hajnalban kel, korán beér az Apple-höz, majd estig dolgozik, miközben a világ legnagyobb tech cégét vezeti. Nemrég kiderült, hogy annyira hidegen hagyja a pénz, hogy a teljes magánvagyonát, mintegy 800 millió dollárt – vagyis több mint 200 milliárd forintot – jótékony célokra fordítja.

Most újabb részlet derült ki Tim Cook-ról, mégpedig az az összeg amit a védelmére fordít a cég, ez az összeg pedig évente 700 000 dollárt, vagyis nagyjából 200 millió forintot emészt fel. Érdekesség még, hogy csupán 2520 dollárt költöttek az életbiztosítására, 56 923 dollárt pedig fizetett szabadsága után kapott.

Talán soknak tűnhet ez az összeg, de érdemes belegondolni, hogy az Apple, Tim Cookkal az élén, évente sok tízmilliárd dolláros profitot termel, így érthető, hogy nagy gondot fordítanak a cégvezér védelmére.

apple-thai-iphone-6-cseveges-cover

Még érdekesebb, hogy a Szilícium-völgyben dolgozó cégvezetők többségének a védelmére ennél sokkal többet költenek. Az Amazon CEO-jára, Jeff Bezosra például 1,6 millió dollárt, Lerry Ellisonra a volt Oracle vezérre 1,5 millió dollárt költöttek, hogy megfelelő védelemben részesüljenek.

Talán felmerülhet a kérdés, hogy miért kell külön védelem egy egy cégvezetőnek, de talán mindenki emlékszik arra az esetre amikor pont Magyarországon dobálták meg tojással Steve Ballmert a Corvinus egyetemen, még 2008-ban. Íme videón az eset:

Természetesen nem tojások miatt kell komoly védelem, az ismert cégvezetőknek. Gondoljunk csak bele mi lett volna, ha ugyanez a diák, a tojások helyett egy pisztolyt ránt elő, és lelövi Ballmert. Nem vagyunk benne biztosak, hogy a biztonsági emberek meg tudták volna menteni az életét.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!