imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kiderült, mit jelent az XR elnevezés az iPhone után!


Spoiler: semmit. Phil Schiller eloszlatta a kínzó rejtélyt…

Az Apple először 2009-ben kezdte el a rejtélyes S terminus használatát az iPhone-ok mögött, az iPhone 3GS-sel indítva a sort. Azaz 2009 óta rejtély, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a furcsa betűk össze-vissza az aktuális iPhone mögött. S, SE, C, R – van itt minden, mint a búcsúban…

Vagy még sem akkora rejtély? Nos, nem minden esetben, de a helyzet nem ilyen egyszerű. Inkább úgy lehetne mondani, hogy néha van jelentése, néha nincs. Az iPhone 3GS esetében speciel volt, és már a bemutatón el is árulták, hogy mi: speed, azaz sebesség, mert “ez a legerősebb, leggyorsabb iPhone valaha, amit készítettünk” – mondta Phil Schiller.

Aztán az iPhone 4S-nél változott a jelentés, de még volt neki legalább. Ekkor Tim Cook elmondása szerint az S az akkor bemutatásra került digitális asszisztenst, Siri-t jelölte. Sőt, még az SE jelentését is megerősítette egy interjúban Schiller korábban. SE, mint Special Edition. De mi a helyzet a többi S-sel, és az olyan furcsaságokkal, mint az XR, vagy a C? Röviden:

semmi.

És akkor ezen a ponton vezessünk is be a diskurzusba új kedvenc kifejezésem: alfabetikus nihillizmus. Merthogy erről, azaz különösebb jelentés nélküli elnevezgetésekről van szó. Se a C, se az R, sem a tovább S-ek nem jelölnek semmit. Mindezt pedig szintén Schiller erősítette meg a napokban egy interjúban. Amikor arról kérdezték, hogy akkor mégis miért ezekre a betűkre esett a választás, a jó öreg marketinges a következőkkel felelt:

Szeretem az autókat és más dolgokat, amik gyorsak. Márpedig az R és az S is olyan betű, amiket olyan sportautóknak adnak, amik extra különlegesek.

Rejtély megoldva.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!