imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kihirdették a #nightmodechallenge győzteseit


Lezárult az Apple néhány hete indult fotópályázata, a legjobbnak talált felvételek között taroltak az orosz alkotók.

A cupertinóiak még januárban invitálták versenyre a mobilfotósokat: akik a legjobb képeket lövik az iPhone 11-családban debütált Éjszakai móddal, azok nem csupán pénzdíjban részesülnek, de felvételeik az Apple weboldalán, Instagram-profilján, illetve hirdetőtáblákon is szerepelnek majd. A felhívásra több ezer beadvány érkezett, melyekből a 10 bíra 6 győztest választott ki. A díjazottak közé egy spanyol, egy kínai, egy indiai, és nem kevesebb, mint három orosz alkotás verekedte be magát.

 Konstantin Chalabov (Moszkva, Ororszország), iPhone 11 Pro

Phil Schiller, az Apple marketing guruja szerint ez a fotó olyan drámai, hogy akár egy hidegháborús kémfilmből is származhatna. Ahogy ő fogalmaz: „Hol a sofőr? Merre tartanak? Miért álltak meg itt?” Egy másik bíra, Brooks Kraft arra hívta fel a figyelmet, hogy az Éjszakai mód milyen remekül rögzítette a felvételen megjelenő változatos fényeket. Chalabov alkotását egyébként korábban Balázs is beválogatta a kedvencei közé, így legközelebb talán őt is meghívják cupertinóba a döntnökök kerekasztalához.

Andrei Manuilov (Moszkva, Oroszország), iPhone 11 Pro Max

Darren Soh szingapúri fotós lenyűgözően kiegyensúlyozott kompozíciónak nevezte ezt a fotót, amely rengeteg kérdést felvetett számára: Hol van ez? Ki lakik itt? Miért szárítják a ruhákat éjszaka idekint? Egy másik zsűritag, Sarah Lee a kép szimmetriáját emelte ki, valamint azt, hogy az alkotás klisémentesen nyújt betekintést a zsúfolt nagyvárosok életébe.

Mitsun Soni (Mumbaj, Maharasztra, India), iPhone 11 Pro

Tyler Mitchell döntnök úgy fogalmazott, hogy ettől a felvételtől eldobta az agyát. A fán megjelenő gazdag, vörös fény számára olyan hatást kelt, mintha egy, a képen kívül lebegő UFO-ból érkezne.  Arem Duplessis, az Apple kreatív igazgatója szintén a vörös színt emelte ki, amely szerinte túlvilági hangulatot kölcsönöz a kompozíciónak.

Rubén P. Bescós (Pamplona, Navarra, Spanyolország), iPhone 11 Pro Max

Az Apple hivatalos közleménye Bescós munkája alatt ismét Phil Schillert idézi, aki a fotó varázslatos fényeit, valamint az előtérben látható sziklák részletességét emelte ki. A felvételen egyébként egy szabadtéri műalkotás látható, amely a zarándokok előtt tiszteleg. A köves talaj textúráit egy másik bíra, Alexvi Li is megdicsérte, illetve rámutatott, hogy a szimpla kompozíció milyen hatékonyan rántja be a nézőt egy történetbe.

Rustam Shagimordanov (Moszkva, Ororszország), iPhone 11

A kitérő után ismét egy orosz fotós következik, aki a mezőnyből egyedüliként egy normál iPhone 11-el lőtte díjnyertes felvételét. Kaiann Drance, az iPhone-ért felelős marketingigazgató a kép kettősségét emelte ki: egy hideg falut láthatunk, melyet a sziklákon tükröződő sárga fények mégis meleg hatásúvá varázsolnak. Malin Fezehai fotós lényegében ugyanerről beszélt, szerinte a felvétel rétegei egyszerre keltenek meleg és hideg érzetet.

Yu “Eric” Zhang (Peking, Kína), iPhone 11 Pro Max

Jon McCormack, aki fotósként és az Apple szoftverért felelős alelnökeként ül a bírák között úgy fogalmaz, hogy ez a felvétel az iPhone legjobb formáját képviseli. A fényviszonyok ellenére is hűen örökíti meg az életet, az intimitása révén pedig a néző is a helyszínen érezheti magát. Arem Duplessis igazán minőséginek nevezte a fotót, rámutatva a felszálló gőz és a háttérből megvilágított emberek tökéletes elhelyezkedésére.

A győztes alkotásokat Tim Cook a Twitterén is megosztotta, a poszt kedvelőinek száma már a hétezerhez közelít. Az Apple CEO-ja gratulált a fotósoknak, akik munkáit csodálatosnak nevezte. Mi viszont mellőznénk a minősítést, és inkább meghagyjuk nektek a véleménynyilvánítást egy újabb szavazás formájában.

Forrás: Apple Newsroom

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!