imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kijelzővé alakulhat át az Apple Watch szíja


Az Apple szabadalmak mindig amolyan érdekes betekintést adnak abba, hogy milyen területekkel foglalkozik épp a cég, és hogyan milyen forgatókönyveket tervez a jövőre nézve. Mint ha hangosan gondolkodna mellettünk valaki. Ennek megfelelően van, ami megvalósul, van, amelyik soha nem hagyja el a tervezőasztal papírját (vagy az iPad kijelzőjét). Egy újabb ilyen szabadalom látott napvilágot, ami elsősorban az Apple Watch-hoz kapcsolódik.

Az amerikai szabadalmi hivatal (U.S. Patent and Trademark Office) csütörtökön jóváhagyta az Apple „woven display”, azaz „szőtt kijelző” nevű, 20150342307-es sorszámot viselő szabadalmát. Ismét csak érdekesség, hogy a cupertinói cég tavaly májusban nyújtotta be a kérelmet, azaz nem tegnap kezdtek el erről gondolkodni.

apple-watch-patent3

Most is rengeteg szíj létezik az Apple Watch-hoz, de ez elsősorban két célt szolgál: a kezeden tartja az órát, valamint illeszkedik a hangulatodhoz, megjelenésedhez. Ennek megfelelően van szilikonból, bőrből, fémből, több színben és kiszerelésben, a sportszíjtól az asztroszürke Link Bracelet-ig. Akik szeretik az órákat, azok szeretnek több fajtát tartani belőle, elvégre nem biztos, hogy ugyanazt az órát szeretnéd felvenni egy üzleti megbeszélésre, mint futáshoz. Az Apple Watch esetében a forma ugyanaz, és bár most már új színekben is elérhető, ha frissíteni akarsz a megjelenéseden, akkor be kell ruháznod egy új szíjba.

casetify-apple-watch

Sokan szóvá tették, hogy még a 42mm-es óra kijelzője is apró ahhoz, hogy hosszabb ideig olvassunk rajta bármit is. Az más kérdés, hogy az Apple nem is arra tervezte, hogy regényeket írjunk és olvassunk rajta, de most bővülhet az óra tárháza, ha valaha megvalósul az elfogadott szabadalom. E szerint olyan speciális fényáteresztő szálakat és anyagokat használnának, ami lehetővé tenné, hogy egyfajta vonalas kijelzőként működjön az óra szíja. Mindezt úgy, hogy nem változna érdemben a szíj fizikalitása, azaz nem kell sokkal vastagabbnak vagy keményebbnek lennie.

apple-watch-patent

És ha 4K videókat valószínűleg nem is fogunk nézegetni a szőtt kijelzős szíjon, de számokat vagy rövid üzeneteket jól tud közvetíteni, esetleg kijelzi a szívverésünket. A szabadalom kitér arra, hogy a későbbiekben a technológia az iPhone-nal vagy az iPaddel is együttműködhet.

apple-watch-patent2

 

Bár elsőre furcsának tűnhet, hogy egy amúgy is gyors információátadásra tervezett eszköz (Apple Watch) még kisebb és még gyorsabb információs csatornákat kapjon, azért az ötlet elég izgalmas.

Források: AppleInsiderAppleWorld.TodayCult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!