imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kikapcsolható lesz az akkumulátor miatti iOS lassítás


Ezt maga Tim Cook állította egy ABC Newsos interjúban, így már nyugodtan vehetjük készpénznek. Ráadásul a hamarosan érkező frissítés sokkal jobb rálátást is biztosít majd az akkumulátor állapotára.

Gondolom nem nagyon kell bemutatnom az aktuális “botrányt” az Apple körül. Dióhéjban annyi történt, hogy az Apple, annak érdekében, hogy ne álljanak le maguktól, teljesen váratlan időpontokban azok az iPhone-ok, amelyek akkumulátora már életciklusuk végefelé tart, az idő előrehaladtával csökkenteni kezdett az érintett készülékek teljesítményén.

Az Apple véleményünk szerint teljesen felhasználóbarát döntést hozott ezzel, valóban sokkal jobb egy lassabban működő, de működő iPhone, mint egy gyors, de a leállások miatt használhatatlan. Ráadásul a lassulás csak bizonyos, teljesítményigényesebb feladatoknál ütközött ki, nem is mindenki vette észre. Az egyetlen hiba, amit az Apple elkövetett, hogy ezt nem kommunikálta világosan a felhasználók felé.

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy egyáltalán nem kommunikáltak semmit. Ez az újfajta teljesítménykezelés az iOS 10.2.1-es frissítésével érkezett körülbelül egy éve. Az újdonságok listájában pedig valóban kerek-perec le volt írva, hogy megváltoztatták az eddigi eljárásokat és módosítottak az energiagazdálkodási rendszeren. Csak akkor erre senki nem figyelt fel, így amikor most, egy évvel később felfedezték a lassításokat, a fél világ konteózni kezdett tervezett elavulásról és társairól.

Az Apple azóta bocsánatot kért mindenkitől, és bevezette a kedvezményes akkumulátorcsere lehetőségét, amelyet egyébként az iSTYLE szervizein keresztül is igénybe vehettek, akár vidékről is. Most az ABC Newsnak adott interjújában Tim Cooktól még egy további intézkedésről is hallhattunk, amelyről idáig nem szólt a fáma:

Először is egy fejlesztői kiadásban – amely majd a jövő hónapban érkezik -, lehetőséget biztosítunk majd az embereknek, hogy jobban nyomonkövethessék az akkumulátor állapotát. Szóval nagyon, nagyon átlátható lesz minden. […] Továbbá egyértelműen közölni fogjuk a felhasználókkal, ha visszaveszünk a teljesítményből a leállások megelőzése érdekében. Ha nem akarod, akkor pedig ki is kapcsolhatod a funkciót.

Meglepő és szokatlan lépés az Apple-től, aki idáig az ilyen jellegű, felhasználói élményt jelentősen érintő döntéseket rendszerint maga döntötte el, és nem adott választási lehetőséget a felhasználók kezébe. Teszem hozzá, hogy ez jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az iOS konstans magas szintű felhasználói élményt nyújtson mindenkinek.

Már csak arra leszek kíváncsi, hogy az elmúlt hónapokban hőbörgők hány százaléka fogja kikapcsolni a funkciót, ha lehetősége lesz rá…

Forrás: Macrumors

Az öregedés teljesen természetes dolog a jelenlegi akkumulátoroknál. A probléma forrása tehát nem az Apple-nél, hanem az akkumulátortechnológiában keresendő. Erről bővebben itt értekeztünk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!