imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kikerültek a Nest termosztátok az Apple Store-ból


Tegnap írtunk arról, hogy az új HomeKites okostermékek kommunikációs probléma miatt késhetnek. Így valószínűleg várniuk kell azoknak, akik efféle okos megoldásokat tervezett otthonra. Ettől függetlenül az Apple nagyon is buzdítja a felhasználókat a szolgáltatás használatára, sőt az Apple Store-ok kínálatát is igyekszik úgy szabni, hogy közben a HomeKites termékeket előnyben részesítse. Ezért döntött úgy a cég, hogy a Nest termosztátoknak távozniuk kell mind a webshopból, mind az üzletek polcairól.

A Nest termoszátokkal energiát és pénzt lehet spórolni. A lényege, hogy egy alkalmazás segítségével tudjuk szabályozni a lakás hőmérsékletét. Megfigyelhetjük, mikor mennyi energiát használunk a hőmérséklet szabályozáshoz, de akár be is állíthatunk időpontokat, hogy a rendszer mikor kezdjen hűteni vagy fűteni. Sajnos viszont ez az okoskiegészítő nem támogatta a HomeKit rendszerét ezért az Apple úgy döntött, hogy nem árusítja többet a terméket. Helyette viszont egy másik okostermosztát került a boltok polcaira, ez az ecobee3.

nest3

Az ecobee3 hasonló lehetőségeket rejt, de a különlegessége, hogy teljesen beépül a HomeKit rendszerbe. A 3,5 colos érintőképernyő mögött komoly technológia dolgozik, hogy a lakás hőmérsékletével ne kelljen többet foglalkoznunk. Az időjárás és a ház energia profilja alapján állítja be a hőmérsékletet, hogy mindig kellemesen érezzük magunkat otthon. Szenzorok segítségével állapítja meg, hogy otthon vagyunk-e, melyik szobában vagyunk és eszerint állítja a hőfokot. A Wi-fi kapcsolatnak köszönhetően bármit, bárhol tudunk állítani kedvünk szerint

02_ecobee3_family1

Természetesen a Nest Protect szénmonoxidszűrő és a Nest Camera továbbra is elérhető, hiszen erre jelenleg nincs HomeKitet támogató alternatíva. Valószínűsíthetően, ha érkezik ilyen termék, akkor ezeket is lecseréli majd az Apple. Reméljük lehetőségünk lesz egy teljesen jól működő rendszert kiépíteni otthonunkban, amihez a HomeKit szolgáltatná az alapot. Jelenleg viszont csak öt kompatibilis termék kapható, és a választék egy ideig nem fog bővülni.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!