imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kína 3 éven belül utolérheti a Szilícium-völgyet


Legalábbis ez áll a pénteken közölt kormányzati tervekben. 2030-ra pedig azt szeretnék, ha országuk világvezető szerepet vállalna a mesterséges intelligenciát érintő technológiákban. Vajon jelenthet valós veszélyt az Apple számára Kína?

Kínában egészen máshogy mennek a dolgok, mint a számítástechnika bölcsőjének otthont adó Egyesült Államokban. Ha a hatalom úgy gondolja, hogy az ország képes vezető pozícióba kerülni valamely piacon, akkor az általában úgy is szokott történni, bármi áron. Arról órákig lehetne vitatkozni, hogy hol tartanak jelenleg a kínai mobilgyártók és számítástechnikai cégek az Apple-höz, a Microsofthoz, a Google-höz vagy más amerikai óriás vállalathoz képes, de az biztos, hogy fejlett technológiát és minőséget képesek előállítani, nevetségesen olcsón.

Li Meng, Kína tudományért és kutatásért felelős helyettes államtitkára pénteken bejelentette, hogy országuk a mesterséges intelligencia kutatása terén három éven belül felzárkózik más országok szintjére. Ezt követően “nagy áttörést” kívánnak elérni ezen a területen, mígnem 2030-ra Kína a világ mesterséges intelligencia kutató-innovációs központjává válna. A sajtótájékoztatón említést tett a korábban kiadott államkincstári tervezetről is, amelyben 150 milliárd dollárt különítettek el a mesterséges intelligencia kutatására az elkövetkezendő 5 évre.

Ha valakinek, akkor Kínának valóban óriási szüksége van erre, hiszen őrületes módon pörgeti a gazdaságukat a nyugati cégek gyártási folyamatainak országukba történő kihelyezése. Néhány éve pedig elkezdtek a saját lábukra állni Sencsenben , ami jelentős tech cégek születéséhez vezetett. A Huawei, szintén sencseni székhelyű óriás, például jelenleg már a világ 3. legnagyobb gyártójának tekinthető. Kína azonban még mindig a tömegtermelésben a legjobb, ezért lehet a világ első olyan országa, ahol a raktári munkásokat, a gyártósor mellett álló kisegítőket és a sofőröket mesterséges intelligencia által vezérelt robotok válthatják le.

Forrás: CNN

Még ha Kína nem is hódítja meg mesterséges intelligencia eszközökkel a mindennapjainkat, az Apple már szinte minden kütyüjében alkalmazza, sok más mellett saját személyi asszisztens szoftvere is ezen technológia alapjain nyugszik. Siri, már a legolcsóbb, legkompaktabb kivitelű iPhone SE-ben is az iOS alaptartozékának számít, ami most rendkívül kedvezményes áron a tiéd lehet, a készlet erejéig.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!