imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kína komolyan befolyásolja az Apple termékek kinézetét


Az Apple nagyon komolyan figyelembe veszi a termékei tervezésekor, hogy milyen a kínai vásárlók ízlésvilága. Ezt pedig nem titkolja Tim Cook sem. A Bloomberg Businessweek kínai változatának adott interjú során ugyanis többek között erről is beszélt. 

Az egyik példa, amit Tim Cook felhozott, az aranyszínű iPhone-ok megjelenése. Ez az újítás pedig egyértelműen a kínai vásárlók miatt történt. Az arany szín ugyanis nagyon közkedvelt a Kínában, ahonnan az Apple idei első negyedéves bevételének a 27%-a származik. Arról egyébként nem ejtett szót Tim, hogy miként fogják a későbbiekben befolyásolni a cég termékkínálatát az ottani vásárlók.

westlake_gallery_image6_2x

Az Apple vezérigazgatója egy hónappal ezelőtt Kínában volt egy körutazáson, melynek során meglátogatta Kína egyik új Apple Store-ját, ami még az idén nyílt. A Hangcsuban található bolt két szintes és lenyűgözően szép. Az utazás során sok helyi iskolába is ellátogatott, ahol a tanulás fontosságáról tartott a diákoknak előadást. A diákok tudásvágya lenyűgözte Tim Cookot, és erre több megjegyzést is tett a hazaérkezése után. Az interjút az egyik ilyen állomás után adta a vezérigazgató, ahol arról beszélt, hogy Kína az egyik legfontosabb piaca az Apple-nek.

Timcookstudents

Emellett a helyi iskolákat támogató több, mint 180 programról is beszélt. Ezeket a programokat az Apple szervezi, hogy a diákok a lehető legszélesebb területen tudják magukat egy fejlett eszközpark segítségével fejleszteni. Ilyen például az a program, ahol a zenekomponálást GarageBand segítségével tanítják, de van olyan is, ahol hallássérült gyerekeket tanítanak meg, hogy képesek legyenek a telefont használni. 2015 végére a cég szeretne további 90 programot indítani a térségben. 

rosegoldiphone6s
Ez csak egy koncepció

Érdekesség még egyébként, hogy májusban a KGI Securities specialistája Ming-Chi Kuo azt jósolta, hogy az új iPhone 6s már rozéarany kivitelben is kapható lesz. Mivel ténylegesen rozéaranyból elkészíteni egy telefont óriási pénz lenne, ezért valószínűleg csak a színe lesz ilyen és talán maga a ház az új alumíniumötvözetet fogja megkapni, amiből az Apple Watch is készült. Ezáltal egy nagy tűrőképességű telefonvázat készítenének az Apple mérnökei, ami minden eddig iPhone-nál strapabíróbb lenne.

Forrás: AppleInsider. Borítókép: Metro News.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!