imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kínában már el is készültek az első iPhone 8 klónok


Azt tudjuk jól, hogy amelyik okostelefonnak nincs kínai klónja, az lényegében nem is létezik. Nyilván maga a műfaj egy folyamatos versenyfutás az idővel: a bemutató után nem sokkal már virítani kell a másolatot, különben senkit nem fog érdekelni. Az egyik klóngyártó nem bízta a véletlenre a dolgot, már most elkészültek az első iPhone 8 utánzatok.

Az amerikai elnökválasztáskor lehetett olvasni egy nyomtatott napilapról, amelyik annak érdekében, hogy felvehesse a versenyt az internetes újságok verhetetlen sebességével, és hogy mindenképpen elsőként közölhesse a hírt, hogy ki lett az elnök, két címlapot is kinyomtatott. Az egyiken Donald Trump, a másikon Hillary Clinton pózolt, mint az Egyesült Államok új elnöke.

Hasonló eljárást alkalmazott az egyik kínai klóngyártó cég is. Fogták a számukra érdekesnek tűnő, jól pörgő iPhone 8 pletykákat, majd azok alapján le is gyártották az első prototípusokat, amiket Benjamin Geskinnek köszönhetően most mi is megtekinthetünk.

A képeken jól látszik, hogy sok minden egyezik a tényleg várható készülék specifikációival. Megvan a biztosra vehető vertikális duplakamera, a majdnem faltól falig kijelző (az Apple megoldása ennél azért jobban fog kinézni), a színek is hozzák a mostani paletta árnyalatait, és a méretek is körülbelül megegyeznek. Abban viszont szinte biztosan tévednek, hogy hátlapra szerelték a Touch ID-t. Az Apple ilyen garázdaságot önszántából biztosan nem követne el (legalábbis nagyon remélem), még akkor se, ha fegyvert fognának Jony Ive fejéhez.

Idén a korábbi évekhez képest valamivel hamarabb kezdtek el szállingózni az iPhone 8, és a mellette bemutatásra váró többi készülék lehetséges specifikációi. Alkatrészek azonban még nem szivárogtak ki, így nagyobb is a bizonytalanság. Ennek feltételezhetően az az oka, hogy sokáig valószínűleg még az Apple maga sem volt biztos abban, mit is akar pontosan. Nyilván több prototípust is fontolgattak, és a végső döntésben az is sokat számíthatott, hogy mik a gyártási lehetőségek. Márpedig bizonyos értesülések szerint gondok voltak a kijelző gyártása körül.


Ezért lehetséges az is, hogy a most látható iPhone-klón már nem egészen úgy néz ki, mint ahogy azt legfrissebb tudásunk szerint gondolnánk. Aztán ki tudja, lehet a kínaiaknak lesz igaza, bár szerintem mindannyian jobban örülnénk, ha nem így lenne…

Forrás: Macrumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!