imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kínában viszik az iPhone SE-t, mint a cukrot


Kicsit több mint egy hete az Apple bemutatta új 4 hüvelykes iPhone-ját, az SE-t, ami Special Edition-t jelent mellesleg, de valószínűleg a vásárlókat jobban érdekelte az elnevezés helyett (vagy mellett), hogy pontosan mennyi RAM van a készülékben (2 GB). Bár Walt Mossberg szerint a 4 hüvelykes kis erőművel nincs semmi gond, ő már nagyon várja az új innovációkat az Apple-től. Azt is mondta, hogy a kisebb eszközök (iPhone SE, iPad Pro 9,7″) üzletileg jó döntést jelentenek az Apple-nek. Úgy néz ki, hogy nem kicsit volt igaza.

Ahogy a keynote-on Greg Joswiak elmondta, két okból is tartották meg a 4 hüvelykes kialakítást: csak 2015-ben 30 millió ilyen méretű eszközt adtak el, továbbá az iPhone-felhasználók egyy jelentős részének a 4 hüvelykes iPhone jelentette az első találkozást az iOS-szel és az Apple okostelefonjával. Sőt, Kínában a felhasználók többsége (a grafikon alapján közel 2/3-a) 4 hüvelykes iPhone-nal szaladgál.

Többször megírtuk mi is, sőt az Apple is nyíltan elmondta, hogy hosszútávon a kínai és az indiai piac lesz számukra a tartós növekedés záloga. Úgy néz ki nem tévedtek, ugyanis csak Kínában 3,4 millió előrendelés (!) érkezett az új 4 hüvelykes iPhone-ra. A jelentés szerint az arany színű volt a legnépszerűbb 1,3 milliós darabszámmal, amit szorosan követ a rozéarany 1,2 millióval. Ha a többi országban is hasonló lesz az érdeklődés, akkor az iPhone SE valóban jó üzleti fogásnak bizonyul.

iPhone SE

Ettől függetlenül az Apple bejelentette, hogy április 25-én közli a befektetőkkel a 2016-os második pénzügyi negyedév adatait, ami a márciusig bezáruló három hónapot foglalja magában, tehát az iPhone SE eladások ebben még nem fognak tükröződni. A 2016 Q1-es, minden rekordot megdöntő pénzügyi negyedév után Tim Cook óvatosságra intette a befektetőket, hogy a Q2-ben valószínűleg első alkalommal, de csökkenni fognak az iPhone eladások, amire még soha nem volt példa, amióta 2007-ben bemutatták a készüléket.

Úgy gondoljuk, hogy az eladott iPhone-ok száma csökkenni fog ebben [Q2] a negyedévben. Ahogy Luca Maestri is mondta korábban, nem merünk távolabbi jóslásokba bocsájtkozni, de most úgy látjuk, hogy a második pénzügyi negyedév nehezebb lesz.

– mondta Tim Cook. Ő és Luca Maestri gazdasági ágazatvezető (CFO) is jelen lesznek az április 25-ei prezentáción.

Források: 9to5MacApple Insider

Borítókép: Getty Images, Apple Store a kínai Csungkingban

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!