imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kinyírja az első Retina MacBook Prót az Apple


Közel 6 éve, 2012. június 11-én, az Apple az éves fejlesztői konferenciáján bemutatta az első retina kijelzős MacBook Prót. A lenyűgözően vékony modellt hatalmas tapsvihar köszöntötte és bárki, aki meglátta csillapíthatatlan vágyat érzett az iránt, hogy beszerezzen magának egyet otthonra.

Számos elismerést zsebelt be magának és olyan neves fejlesztők, mint például Marco Arment, a Tumblr CTO-ja, a „valaha gyártott legjobb laptopnak” nevezték. A funkcionalitása és hordozhatósága ma már nem renget egeket, de akkoriban még nagyon is.

A 2012-ben, egy évvel Steve Jobs halála után bemutatott modell Jobs elképzelésének a 200%-os megvalósulása.- nyilatkozta tavaly Arment.

A 2012-ben bemutatott modellnek számos előnye volt a régebbi társaival szemben: sokkal vékonyabb volt, nem is beszélve arról, hogy ez volt az első retina kijelzős MacBook Pro. Ugyanakkor a mai modellekhez képest sokkal több kapcsolódási lehetőséggel rendelkezett, köztük egy pár Thunderbolttal, illetve két USB-A és egy HDMI kimenettel, na meg egy SD kártyanyílással is. Mai fejjel ezt már nehéz elképzelni.

Sajnos azoknak, akiknek a Retina MacBook Pro a kedvenc Apple modelljük, rossz hírekkel kell szolgálnunk. Az Apple a mai naptól hivatalosan is elavultnak minősítette a hat évvel ezelőtt bemutatott modellt. Ez felér egy nyugdíjazással, persze nyugdíj nélkül. Az élet nem mindig fair.

Ez hétköznapi nyelven annyit jelent, hogy az Apple és az Apple által engedélyezett szolgáltatók már nem kötelesek szervizelni vagy cserealkatrészeket biztosítani ehhez a modellhez. Persze itt is vannak kivételek, Törökországban és Kaliforniában még mindig lesz lehetőségünk a “retró” MacBook Prót felvillanyozni. Az Apple ügyfélszolgálata természetesen továbbra is megválaszolja a macOS-ra vonatkozó kérdéseket és segít, amiben csak tud.

Ahogy azt a cégtől már megszokhattuk, folyamatosan frissíti a termékpalettáját és időről időre kiszűri az elavult termékeit, mégis nehéz elfogadni, hogy az idő kinyírta a jó kis Retina MacBook Prót. Vajon ki lesz a következő áldozat?

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!