imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kipróbáltuk: Alfred Remote app


Biztos sokan talákoztatok már az Alfred alkalmazással Macen. A Running with Crayons csapatának alkotása a Spotlighthoz hasonló, de összetettebb funkciókkal ellátott kereső.

Azon kívül, hogy a gépünkön és a weben is egyaránt megtalálunk vele bármit (alkalmazások, fájlok, Wikipédia szócikk, YouTube videó), segítségével pillanatok alatt üríthetjük a kukát, újraindíthatjuk a gépet vagy bármilyen egyéb konfigurált parancsot adhatunk.

Ehhez készült el kiegészítésként egy iOS app, az Alfred Remote, amit ki is próbáltunk. Először is meg kell jegyeznem, hogy elég friss alkalmazásról van szó. Jelenlegi funkciói az általam tesztelt időszakban gond nélkül működtek, nem futottam bele semmilyen hibába. Gyors és egyszerű a párosítás, konfigurálás.

Alfred 2

Mindenképpen szükség van a desktop alkalmazásra, melynek legfrissebb verziója az Alfred 2 innen tölthető le ingyenesen. (FONTOS az Alfred 1.2 nem kompatibilis az iOS alkalmazással.) Az opcionális Powerpack kiegészítés megvásárlásával (17 font jelenleg) pedig kereshetünk albumra az iTunes könyvtárunkban, illetve a 1Password könyvjelzőinkhez is gyorsan hozzáférhetünk. A képeket, fájlokat egy gombnyomással csatolni tudjuk e-mailben, a konfigurált Alfredünket pedig Dropbox segítségével több gépünkre tudjuk szinkronizálni.

Letöltés és telepítés után egy barátságos, átlátható felületet kapunk amivel könnyen konfigurálhatjuk a fent említett funkciókat, kulcsszavakat, parancsokat. Ezek után nincs más dolgunk, mint letölteni iOS készülékünkre a remote appot. A gépnek és a mobileszköznek egy hálózaton kell lennie a kommunikációhoz, majd a desktop verziónál a „Remote” fülre kattintva engedélyezni kell a csatlakozást először a szerverhez, utána pedig az „Add iOS Remote” opció segítségével párosítani az iPhone vagy iPad készüléken elindított alkalmazást gépünkkel.

Alfred

Ha ezzel megvagyunk, kezdhetjük a testreszabást. A megszokott módon egyszerűen tudunk elvenni vagy hozzáadni funkciókat. A csoportok között az appon belül lapozással tudunk navigálni és természetesen különböző gépeknél különböző csoportosítással tudjuk használni az alkalmazást.

Alapesetben egy érintéssel alvó üzemmódba tehetjük a gépet, elindíthatjuk a képernyőkímélőt vagy lezárhatjuk a kijelzőt, ezek a „System Commands” oldalon érhetők el. Az újraindítás, kikapcsolás, illetve összes alkalmazásból való kilépés aktiválásához azonban megerősítés szükséges.

Alfred

Megadhatunk alkalmazásokat, mappákat, weboldalakat és egyéb parancsokat amiket távolról indíthatunk. A működése gyors, ennek ellenére vannak hiányosságok, amiket állítólag a közeljövőben fejlesztenek bele az Alfred Remote-ba. Ilyen például a billentyűzet használata iOS készülékről, ezzel akár kereséseket is végezhetnénk az iTunes-ban, mappákban és nem csak az előre megadott parancsokat, alkalmazásokat indíthatnánk el távolról.

Összességében hasznos alkalmazás, amiben még rengeteg lehetőség van és a fejlesztőket ismerve nem félnek majd kihasználni őket.

• Alfred Remote letöltése az App Store-ból (univerzális, 4,99 €)
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!