imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kipróbáltuk: Chrome Remote Desktop


A Google hétfőn kiadta iOS-re az ingyenesen letölthető Chrome Remote Desktop alkalmazást. Az applikáció segítségével távolról vezérelhetjük számítógépünket.

Erre eddig is volt mód, számos találatot kapunk, ha az App Store keresőjébe beírjuk a „remote” szót, legtöbb olvasónknak talán a LogMeln és a TeamViewer lehet ismerős, jómagam évek óta az iTeleportot használom, ami az iOS 8 és a Yosemite megjelenése óta közel sem olyan stabil, mint ami miatt megkedveltem.

Nekem például, aki Apple felhasználó ügyfelek technikai támogatásával is foglalkozom, áldás lenne egy olyan távirányító alkalmazás, amivel egyszerűbb problémák távoli megoldásához rá tudnék nézni távoli gépekre iPhone-ommal, iPademmel úgy, hogy az esetleg számítástechnikában kevésbé jártas partnert néhány mondatban megkérhetem, hogy a gépét tegye távolról elérhetővé számomra.

chromeremote5

Hogyan is működik a Google megoldása? Először is szükség van egy Gmail e-mail címre – ez szinte mindenkinek van – , egy Chrome böngészőre, amivel elérjük a Chrome internetes áruházat. A Google böngészője innen tölthető le:

https://www.google.hu/chrome/browser/desktop/

A Chrome indítása után jelentkezzünk be Gmail címünkkel, ezt egyébként is kéri az első indításkor, majd lépjünk be az internetes áruházba ezen a címen:

https://chrome.google.com/webstore/category/apps

chromeremote6
Írjuk be a keresőbe: távoli asztal, az első találat a Chrome távoliasztal-szolgáltatás lesz. Ezt telepítsük egy kattintással, majd indítsuk el. Miután a My Computers/Get started gombra kattintunk, automatikusan letölti a számítógépünkre a Chrome Remote Desktop Host nevű alkalmazást, amit telepítsünk fel.

chromeremote11

Installálás után a Rendszerbeállításokban találjuk majd, ahol ki is kapcsolhatjuk a szolgáltatást. Az utolsó teendőnk, hogy megadunk egy legalább hat számjegyből álló PIN-kódot mind a Chrome alkalmazásban, mind a számítógépünkön. Ezzel el is készültünk.

chromeremote8
A következő feladat, hogy iOS-eszközünkre is telepítjük az alkalmazást, amit itt érünk el:
https://itunes.apple.com/hu/app/chrome-remote-desktop/id944025852?mt=8

Használata pofonegyszerű. Csak jelentkezzünk be Gmail-címünkkel, máris látjuk azokat a távoli számítógépeket, melyeket a fent leírt módon regisztráltunk a szolgáltatásba. A PIN-kód megadása után pedig indulhat a távoli elérés. Íme egy rövid videó működés közben:

Nos, nem tudom ez lesz-e a kedvenc távirányító alkalmazásom, találkoztam néhány buggal is, mindenesetre biztos vagyok benne, hogy hamarosan rengetegen használják majd. Miért? Mert ingyenes, szinte mindenkinek van Gmail-fiókja és nem túlzottan bonyolult működésre bírni.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!