imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kipróbáltuk: Locko béta jelszókezelő iOS-re


Az egyik legjobb alternatív Mac-es fájlkezelő alkalmazás, a ForkLift fejlesztője a BinaryNights magyar cég. Másik fejlesztésük, a Locko jelszókezelő, melynek OS X-re írt verzióját jelenleg ingyenesen letölthetjük az App Store-ból. Erről egy előző cikkben már írtunk. A program kitűnően működik, méltó vetélytársa a többi hasonló funkciót ellátó applikációnak, viszont jelenleg még van egy hátránya; nincs iOS-verziója. Az előző mondat viszont szerencsére nem egészen igaz, mivel már javában fejlesztik a jelenleg béta állapotban lévő alkalmazást, amit mi kipróbálhattunk és most nektek is meg tudjuk mutatni.
locko1

Első ránézésre látszik, hogy a fejlesztők arra törekednek, hogy az OS X alatt megszokott használathoz hasonló legyen a felhasználói élmény. Az első indításkor be kell állítanunk, hogy új adatbázissal, vagy már meglévővel szeretnénk dolgozni. Ha már használjuk az asztali verziót és beállítottuk az iCloud vagy Dropbox szinkronizálást – e két felhőszolgáltatással működik együtt – csak egy kattintás és máris leszinkronizálja adatbázisunkat.

locko2

Ha újat hozunk létre, a következő lépés egy Master Password beállítása. Ha túl rövid jelszóval próbálkozunk, figyelmeztet, hogy lehetőleg valami bonyolultabbal védjük adatainkat. A következő lépés a szinkronizálás beállítása, itt a fent említett két felhőszolgáltatás közül választhatunk, vagy azt, hogy nem szeretnénk felhőbe küldeni adatainkat. Mindenképpen praktikus beállítani a szinkronizálást ha több eszközön is használni szeretnénk. A Locko támogatja a Touch ID-t, tehát arra alkalmas iOS-készüléken az ujjlenyomatunkkal beléphetünk az alkalmazásba, a következő képernyőn ezt engedélyezhetjük. Majd opcionálisan megadhatjuk e-mail címünket, ha szeretnénk értesülni a további fejlesztésekről. Én már rég megadtam és nem spamelik szét a postafiókom, úgyhogy bátran… Ezzel el is kezdhetjük a használatot, ez a kép fogad minket:

locko3

Látható, hogy szinte ugyanazok a lehetőségeink, mint az OS X-es verzió esetében. Különösen tetszik, hogy titkos dokumentumaink és fotóink is szinkronizálódnak! Javaslom töltsétek le a Mac-es alkalmazást, ha még nem tettétek és próbáljátok ki, amíg nem jelenik meg az iOS-verzió! A Beállítások menüben megadhatjuk, hogy az app-ból való kilépés után mennyi idővel kérje ismét jelszavunkat vagy ujjlenyomatunkat, inaktivitás esetén ha nyitva is van a Locko lezárja-e, megváltoztathatjuk a mesterjelszavunkat. Meghatározhatjuk, hogy szeretnénk vagy sem a Touch ID-t használni, szeretnénk elrejteni már beírt jelszavainkat pontokkal, megadhatjuk, hogy mennyi idő után törlődjön a vágólapunk és végül itt is eldönthetjük mivel szinkronizálunk.

locko4

Fontos és nagyon hasznos képesség lesz, hogy Touch ID-t támogató Safari bővítményt is kapunk a Locko telepítésével:

FullSizeRender

Ha hiszitek, ha nem, ez nem egy reklámcikk, csupán szeretjük és használjuk is a fejlesztőcsapat alkalmazásait, az, hogy magyarok, pedig hab a tortán. Várjuk az iOS Locko végleges verziójának megjelenését, addig is GET Locko és ForkLift!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!