imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kirk Hammett 250 új Metallica-riffel vesztette el az iPhone-ját


Ahogy egyre több mindenre használjuk az okostelefonjainkat és egyéb mobileszközeinket, úgy kerülnek ezekre a készülékekre egyre fontosabb adatok. Ezért is roppant fontos, hogy rendszeresen készítsünk biztonsági mentést róluk, hogy egy esetleges elvesztés vagy meghibásodás esetén megmaradjanak az adataink.

Előfordul azonban, hogy nem figyelünk erre. Míg a legtöbben „csak” értékes fotókat, esetleg egy-két dokumentumot veszítenénk el az iPhone-nunkkal együtt, Kirk Hammett, a Metallica szólógitárosa az készülő új, 10. Metallica-albumhoz felhasználandó 250 új riffel és egyéb zenei ötlettel együtt hagyta el a telefonját. Ráadásul úgy, hogy nem volt róla semmiféle biztonsági mentése sem, pedig az iCloud idejébenmár tényleg nem túl nehéz rendszeresen lementeni a telefonunk tartalmát.

Az eset még korábban történt, de Hammett most beszélt róla először egy interjúban, amiben főleg arról mesélt, hogyan zajlik nála az alkotási folyamat. Nem meglepő módon az ötletek véletlenszerű időpontokban jönnek, így magától értetődő volt, hogy a legtöbbet az iPhone-jába tárolta el.

Az iPhone-omra teszem a riffeket, de valami nagyon szerencsétlen dolog történt velem kb. hat hónapja. Elvesztettem az iPhone-omat, amin nagyjából 250 zenei ötlet volt. Teljesen összezuhantam. Nem volt biztonsági mentésem. Amikor megtörtént, két-három napig totál magam alatt voltam. Hazamentem, meglátott a feleségem, és azt kérdezte: »Ajjaj, valami baj van? Egy rokonod hívott?« Mondtam, hogy nem, megkérdezte, hogy akkor mégis mi történt. Amikor elmondtam, teljesen megértett.

Kirk Hammett

Hogy pontosan hol van a telefon, az természetesen a mai napig nem derült ki. Valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy ellopták, vagy Hammett egyszerűen csak figyelmetlen volt. Arról nem beszélt, hogy például a Find my iPhone funkció be volt-e kapcsolva a telefonon.

Elvesztettem. Egyszerűen nincs meg, nem találom. A mai napig keresem. Lehet, hogy csak letettem valahova, és még előkerülhet. Remélem, hogy így lesz. Hogy emlékszem-e azokra a riffekre? Csak nagyjából nyolcra. Lehet, hogy egyszerűen így kellett lennie, és csak tovább kéne lépnem.

A biztonsági mentés fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, és Kirk Hammett esete intő példa lehet mindannyiunk számára. Persze az iPhone-ja elvesztése után ő is rájött, hogy mennyire fontos, hogy rendszeres backup készüljön a telefonról.

Egész nap jönnek a zenei ötletek. Sokszor eszembe jut egy riff, néha egy teljes riff, néha csak a fele, amin még dolgozni kell, vagy csak egy ritmus vagy pár hang. Bármi is legyen, a telefonomra teszem. És ezentúl biztosra megyek, hogy kurvára legyen biztonsági mentésem. Figyelem zenészek, akik a telefonotokat használjátok: legyen biztonsági mentésetek! Oké?

Ennél „szebben” mi sem fogalmazhatnánk meg ezt. A Metallica 10. stúdióalbuma várhatóan ebben az évben jelenik meg. Meglátjuk, milyen hatással lesz rá az, hogy Kirk Hammett elvesztette az iPhone-ját.

Forrás: Blabbermouth.net via Cult of Mac. Borítókép: The Music Zoo.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!