imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kis telefon, nagy elégedettség – imádják az SE-t az emberek


Ma jelent meg annak a felmérésnek az eredménye, melyben amerikai felhasználókat kérdeztek meg arról, mennyire elégedettek az okostelefonjukkal. Bár a piac egyértelműen a nagyobb kijelzők irányába halad, az iPhone SE minden tepsit röhögve lenyomott.

Megérkeztek az idei Amerikai Vevői Elégedettség Index-felmérés (American Customer Satisfaction Index [ACSI]) okostelefonokra vonatkozó legfrissebb eredményei. Az ACSI a maga nemében az egyik legnagyobb, és legpontosabb ilyen jellegű kutatásnak számít. Idén 36 194 találomra kiválasztott amerikait kerestek meg e-mailben 2016 májusa és 2017 áprilisa között, és arról kérdezték őket, mennyire elégedettek a készülékükkel. Az adatokat ezután az ACSI egyedi, úgynevezett „cause-and-effect econometric” modellje alapján dolgozták fel, amivel számszerűsíteni tudják az elégedettséget.

A maximális 100 pontból az iPhone SE 87-et ért el, ami elégnek bizonyult arra, hogy megelőzze a megosztott második helyezett Samsung Galaxy S6 edge+-t, és iPhone 7 Plus-t (86 – 86 pont), na meg természetesen a lista minden egyéb versenyzőjét is, amiket egyébként két kivételtől eltekintve kivétel nélkül a Samsung vagy az Apple gyárt. Ez az eredmény már önmagában elég sokat elmond a jelenlegi okostelefon-piac helyzetről.

Ahogy az is, hogy a lista szinte csak sokkal nagyobb kijelzőméretű készülékekből tevődik össze. Az első 10 helyezett az iPhone SE kivételével ráadásul javarészt Plus modellekből áll, amik ugyebár a nagy kijelzős telefonokon belül is a legnagyobb variánsokat jelentik. Látszik tehát, hogy a felhasználók nagyon hálásak azért, hogy az Apple ebben a 4”-es szegmensben is elfogadható, sőt korszerű készüléket tett le az asztalra.

Az elmúlt pár évben az általános tendencia az okostelefonos piacon a nagyobb kijelzős modellek irányába mutatott. Ugyanakkor szemlátomást a vásárlók kifejezetten vágynak olyan korszerű, de kis kijelzős és kevésbé drága készülékekre is, mint amilyen az iPhone SE. Az Apple 2013-as modelljének frissítése első helyezett lett az idei felmérésen – nyilatkozta David VanAmburg, az ACSI vezérigazgatója.

Megéri korszerű hardvert pakolni kis kijelző alá is.

Ezek, és a tegnapi öntőformás cikk alapján valószínű, hogy jó húzás lenne az Apple-től, ha kiadna egy körülbelül az iPhone SE fizikai méretét használó, de mondjuk a káva nélküli megoldásnak köszönhetően 4,7”-es kijelzőjű, korszerű hardverrel felszerelt modellt is. Ez viszont sajnos csak vágyálomnak tűnik, szeptemberre ilyet kizárt, hogy bemutasson az Apple. Talán majd később. Engem megvennének maguknak…

Forrás: Macrumors

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!