imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kisorsolták a WWDC-jegyeket


Idén másodszor – a tavalyihoz hasonlóan – nem a gyorsaságon múlott az, hogy mely fejlesztők vehetnek részt a június 2015. június 8. és 2015. június 12. között megrendezendő WWDC fejlesztői konferencián. Múlt héten regisztrálhattak az érdeklődők, az Apple pedig sorsolással döntötte el, hogy ki vásárolhatja meg az 1599 dolláros jegyeket.

A sorsolás után már pénteken elkezdték értesíteni a szerencsés nyerteseket, akik így a helyszínen, vagyis a San Franciscó-i Moscone Centerben követhetik majd élőben az eseményeket. A WWDC-ken az Apple Keynote-ja csak az egyik attrakció, a fejlesztők szempontjából valószínűleg sokkal fontosabbak az Apple mérnökei által tartott különböző előadások és workshopok.

Összesen több mint 1000 Apple-alkalmazott tart majd száznál is több bemutatót egy hét alatt. Ha esetleg valaki próbálkozott, de nem jutott neki jegy, annak sem kell csüggednie: élőben is követhetők majd néhány előadás az interneten keresztül az Apple weboldalán, illetve később az összes visszanézhető majd felvételről online – ráadásul a tavalyi tapasztalatok alapján az Apple elég gyorsan felpakolja a videókat.

Szokásához híven a cég tehetséges diákoknak is lehetőséget biztosít a konferencián való részvételre, méghozzá ingyenesen. Az ösztöndíjra az iOS és OS X fejlesztés iránt érdeklődő diákok jelentkezhetnek április 22-től április 25-ig. A beugró egy saját fejlesztésű iOS vagy Mac alkalmazás, amit Objective–C-ben vagy Swiftben kell leprogramozni. Közülük választ majd ki az Apple 350 szerencsést. Ez egyébként jelentős növekedés tavalyhoz képest, amikor is 200 diák juthatott el ingyenesen az aktuális WWDC-re.

WWDC ösztöndíjasok
Kép forrása: Apple

A WWDC-n hagyományosan bemutatják az új operációs rendszereket, így idén az iOS 9 és az OS X 10.11 várható, legalábbis az Apple azt írja, hogy „részleteket tudhatunk meg az iOS és az OS X jövőjéről.” Minden jel szerint természetesen az Apple fő keynote-ját is követhetjük majd élő videoközvetítésen, mi pedig szokás szerint kommentáljuk az eseményeket. Én már nagyon várom Craig Federighi OS X-prezentációját, a tavalyi előadása évek óta az egyik legjobb volt.

Van egyébként vajon itthon valaki, aki pályázott jegyre, esetleg nyert is?

Forrás: iMore.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!