imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

MacBook Pro koncepció

Kiszivárgott a MacBook Pro OLED sávjának neve


Most már mérget vehetünk rá, hogy benne lesz az új gépek valamelyikében a legjobban várt újítás. Ki nem találnátok, mi lesz a neve.

Na jó, biztos kitaláljátok, mert annyira azért nem erőltették meg magukat az Apple kreatívjai. De mielőtt elárulnánk, érdemes szót ejteni arról, mennyire rafináltan járt el a cég, hogy véletlenül se spoilerezze le magát.

A mesterterv ettől függetlenül nem jött össze, de ez már nem az ő hibájuk. Korábban írtuk, hogy miként működnek a szabadalmi trükközések, amikre szükség is van. Csak az elmúlt hetekben több lehetséges jövőbeli technológia is a védjegyeken keresztük szivárgott ki. Például a vezeték nélküli töltőközpontá alakuló iMac, vagy a kijelző mögé rejthető ujjlenyomat olvasó az iPhone 8-hoz.

MacBook Pro koncepció, Magic Toolbar
MacBook Pro koncepció

Éppen ezek elkerülése végett még februárban egy fedőcégen keresztül adták be a feltételezett védjegy kérelmét. Az ehhez használt vállalat neve Presto Apps America LLC volt, ami csodával határos módon két héttel megalakulása után már high-tech ötletekkel szaladt a szabadalmi hivatalba.

Már ha hihetünk egy olyan valakinek, aki The Trademark Ninjának nevezi magát. A kreatív elnevezés mögött álló úriembert valójában Brian Conroy-nak hívják, és védjegyügynökként tevékenykedik. Ő talált rá a furcsaságra, és meggyőződése, hogy az Apple áll a dolog mögött. Több érve is amellett, hogy miért lesz a sáv neve:

Magic Toolbar

Mondtam, hogy nem lesz meglepő, de nézzük inkább, mivel indokolja sejtését Conroy.

MacBook Pro koncepció, Magic Toolbar
MacBook Pro koncepció

Először is teljesen logikus, hogy Magic Keyboard, Magic Mouse és Magic Trackpad után az OLED sáv is Magic legyen. Az ügynök szerint nem érne meg egy cégnek sem olyan védjegykérelemre pénzt költeni, amit az Apple, a jogászhadaival pillanatok alatt megtámadhat. Az ő szavaival:

Bármilyen más cégnek 100%-os idiótának kellene lennie ahhoz, hogy elköltsön 16 000 eurót (kb. 5 millió forint – a szerk.) egy olyan védjegyre, amit az Apple szinte biztosan sikeresen megtámadhatna. Ez a fő indok, ami miatt a nyakamat tenném rá, hogy Presto Apps America LLC valójában az Apple.

MacBook Pro koncepció, Magic Toolbar
MacBook Pro koncepció

De ennél van egy számomra még erősebbnek tűnő érve. Miszerint a kérelmet pont ugyanazok a jogászok írták alá, akik anno az AirPods szabadalmat is beadták. Nem vagyok egy nagy konteó hívő, de ez azért elég gyanús.

Ráadásul az időzítés is árulkodó. Napra pontosan akkor adták be a kérelmet az egyik Benelux államban, hogy az egész elbírálási folyamat a bemutató előtti napon lezárulhasson. Mivel csak tegnap jött ki a hivatalos meghívó a pontos dátummal, elég kicsi az esély arra, hogy valaki teljesen véletlenül erre kísértetiesen rímelő időben adjon be egy kifejezetten Apple-gyanús igénylést.

MacBook Pro koncepció, Magic Toolbar
MacBook Pro koncepció

Engem meggyőzött. Bár a névadástól nem vagyok annyira lelkes, a Magic jelző szerintem inkább passzolna varázstárgyakhoz a Harry Potterből, semmint élvonalbeli számítógépes eszközökhöz, de ahogy érzik. Viszont ha tényleg tudni fogja azokat a trükköket, amiket a koncepciórajzok óta várunk, akkor engem megvettek kilóra.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!