imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kiszivárgott az új iPhone neve, meg kb minden más is


Már csak két napra vagyunk az új iPhone bemutatásától, ilyenkor mindig kapunk pár új infómorzsát. Hát most nem egy-két morzsa érkezett, hanem egy egész zsáknyi. Ha akarsz még sok meglepit a Keynote-on, akkor NE OLVASS TOVÁBB!

Az egy dolog, hogy az új iPhone formáját eddig is tudtuk, ezt évek óta nem sikerül titokban tartani, de most már a nevét is tudjuk az új modelleknek, és a szoftveres újdonságokra is fény derült, ugyanis kiszivárgott a végleges iOS 11.

Kezdjük a névvel. Három új készülék érkezik. Az iPhone 7 és a 7 Plus utódai, ezek az iPhone 8 illetve iPhone 8 Plus névre hallgatnak majd. A mindent verő, jubileumi, OLED kijelzős készülék pedig az iPhone X nevet kapja. Figyelem! Jó eséllyel ahogyan a régi Mac OS X esetében, most sem iksz lesz magyarul a neve, hanem Ten, vagyis Tíz, hiszen ez az iPhone tizedik évfordulója.

Tehát még egyszer, ezeket mutatják be kedden:

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone X

Eddig nem tudtuk pontosan hogyan használják majd a belógó kamerasziget melletti kijelző darabkákat, most már tudjuk. Bal oldalt lesz az óra, jobb oldalt minden más. Érdekesség, hogy a kis forgó várakozást jelentő ikon Kit szerű (Knight Rider) jobbra balra mozgó sávvá alakult. Kicsit fura, de megszokható, nyilván a hely miatt kellett változtatni. Az is látszik, hogy töltés közben dundibb lesz az aksi ikonja.

Videón a töltést jelző csík:

Az is tudható egy ideje, hogy a Touch ID-t egyszerűen kidobja az Apple, helyette a Face ID érkezik. Mi több most azt is megnézhetjük, hogyan működik majd, legalábbis az iOS beállításait mindenképp láthatjuk.

Egyértelmű, hogy a Face ID 3D-ben szkenneli be az arcunkat, aminek köszönhetően nem lehet majd egy egyszerű fotóval átverni, mint a jelenlegi okostelefonokban lévő arcfelismerőket. Hogy mennyivel lesz ez jobb nekünk, mint a Touch ID, majd a gyakorlatban kiderül.

A kameráról is többet tudunk. Az iPhone X kamerája képes lesz 1080p HD, 240 fps, 4K, 24 fps és 4K, 60 fps felvételre. Kapunk még új megvilágítási módokat is, Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono, és Studio Light megvilágítások közül lehet majd válogatni. Ezt is majd gyakorlatban lesz érdemes megnézni.

Ha mindez nem lenne elég… Jönnek az animált emojik. De, nem ám csak egyszerűen mozognak, elvileg a Face ID segítségével utánozzák majd az arcunk grimaszait. Boom!

Az új Apple Watch is most már bizonyos, hogy LTE támogatással érkezik, virtuális SIM kártyával. Ugyanaz lesz a telefonszáma, mint az iPhone-unknak. Kíváncsiak vagyunk, hogy a hazai szolgáltatóknál ezt hogyan sikerül majd megoldani.

Ha akarjátok, már az új háttérképeket is letölthetitek, van köztük pár egész jó. iPhone-ra innen, iPadekre innen.

Eddig ezek a legfontosabb infók derültek ki a végleges iOS 11-ből, de azért még így is nagyon izgalmas lesz a Keynote. Egyrészt, biztosan lesznek még újdonságok. Másrészt, jó lesz végre teljes valójában látni az új iPhone-okat. Szerény véleményem szerint, az idei lesz az egyik legnagyobb szabású Apple Keynote, nehéz kivárni a napokat.

Kedden, este 7-kor tartsatok majd velünk. Ahogyan azt már évek óta megszokhattátok, élőben közvetítjük az eseményt.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!