imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kiszivárgott benchmark teszten az iPhone 11


Már a bemutató célegyenesében vagyunk, azonban úgy tűnik, még mindig érkeznek új hírek az idei iPhone-okról. Most éppen egy Geekbench teszt eredménye szivárgott ki, amin több furcsaság is látható.

Már tényleg nem kell sokat aludni az idei iPhone Keynote-ig, hiszen egy hét múlva rántják le a leplet a három új üdvöskéről. Már-már azt hihettük, minden kiderült, azonban a Geekbench-en felütötte a fejét egy eléggé gyanús teszteredmény. A modell megnevezésnél “iPhone 12,1”-et láthatunk, ami leginkább az iPhone XR utódjára enged következtetni.

A kapott értékek igencsak érdekesen alakultak. A készülék az egymagos teljesítmény során mintegy 5415 pontot ért, el, ami körülbelül 12%-os növekedést jelent a tavalyi modellhez képest. Nos, ez egészen reálisnak tűnik, azonban ami rendkívül furcsa az az, hogy a többmagos mérés eredménye csupán 11294 ponttal zárult. Hogy miért szokatlan ez? Éppenséggel azért, mert az XR is hozzátevőlegesen ugyanezt az eredményt hozta az előző évben.

Ez alapvetően két dologra enged következtetni, egy jó, és egy rossz hírre. Ha a teszt valóban a 2019-es olcsóbb modellel készült, akkor ez azt jelentheti, hogy az utóbbi évek legkisebb teljesítménynövekedését érhetik el idén az A13-as processzorral, azonban nem csak ez derülhet ki a tesztből, hanem az is, hogy az Apple idén vélhetően nem a teljesítménynövekedést célozhatta be, hanem az energiahatékonyság játszotta a fő szerepet a fejlesztések során.

Aggodalomra persze semmi ok, a 2019-es generáció továbbra is piacvezető lehet ezzel a teljesítménnyel, azonban a piaci igények valóban inkább a takarékosabb üzemet tarthatják előbbrevalónak. Szinte bizton állítható, hogy – egy-egy hardcore arcot kivéve – a felhasználók nagy része meg van elégedve a jelenlegi teljesítménnyel, azonban az üzemidő továbbra is kardinális kérdés az okostelefonok esetében. Ebben nyújthatna további segítséget az ezek szerint sokkal hatékonyabb A13-as processzor.

Ha viszont nem csak a két nyers értéket nézegetjük, akkor észrevehetünk még egy érdekességet, mégpedig a megnövekedett RAM-ot. Az iPhone XR-t az Apple 3 GB RAM-mal látta el, azonban az információk szerint ezt idén megtolhatják még egy extra GB-al. Ez nem lenne túl meglepő, hiszen az XS és XS Max jelenleg is ennyivel rendelkezik, azonban jogosan vetődhet fől a kérdés, hogy akkor memória terén a két high-end modell utódjával mi lesz. Ha az olcsóbb variáns 4 GB RAM-ot kap, akkor lehetséges, hogy a vállalat idén a két prémium változatot is többletmemóriával látja majd el.

Ez egyébként akár indokolt is lehet, hiszen – mint azt már a kezdek óta tudjuk – az idei iPhone-ok várhatóan a kamera tekintetében fejlődhetnek leginkább, amihez szükség lehet egy ilyen téren erősebb konfigurációra. Érdekes lenne, ha a vállalat tényleg szakítana az eddigi hagyományokkal a teljesítmény növelésének mértékét illetően, azonban indokolt lehet a változás. Természetesen érdemes némi fenntartással kezelni a kiszivárgott teszt eredményét, azonban nem tűnik a valóságtól teljesen elrugaszkodottnak.

Ti mit gondoltok, lenne értelme – az előző évekhez hasonlóan – jelentősen továbbhúzni a teljesítményt, vagy valóban az energiahatékonyság a fontosabb?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!