imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kiszivárgott iPhone SE 2 fotók és videók?!


Egy kínai közösségi oldalon fényképek és videó bukkant fel az állítólagos iPhone SE 2-ről. A hírt érdemes fenntartásokkal kezelni, de ha valóban így fog kinézni, az sokak szívét elrabolhatja majd…

Alig pár napja írtunk róla, hogy a japán Mac Otakara blog kiegészítőgyártók információira hivatkozva állítja, hogy májusban valóban érkezik fog a régóta várt iPhone SE frissítés. Állítólag maradna a megszokott formaterv, a 4“-es készülékház, a kávák és a Touch ID.

Újdonság lenne benne viszont az iPhone 7-ből transzplantált A10 Fusion chip, aminek köszönhetően 40%-kal növekedne a teljesítmény; a mostani iPhone generációból megörökölt üveg hátlap (és talán a vezeték nélküli töltés is); valamint a 3,5 milliméteres jacknek is távozni kell majd elvileg. A második generáció tehát tényleg inkább egy ráncfelvarrás lenne, semmint a sokak által remélt „kisméretű iPhone X“.

Ahogy jeleztük is, a hírt érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen sem Kuo, sem Gurman nem erősítette még meg, sőt Kuo egyenesen azt nyilatkozta még korábban, hogy maga a frissítés sem valószínű. Noha megerősítés azóta sem érezett a felsőligás jósoktól, állítólagos kiszivárgott képek és videók annál inkább. Ezt nézzétek:

Elég pofás, nem? A vizuális anyagok a kínai közösségi portálon, a Sina Weibón kezdtek el keringeni, ami rendszeresen otthona szokott lenni az idő előtt napvilágott látott Apple-termékekről szóló információknak. Ahogy az lenni szokott, most is egy krumplival készültek a felvételek, amiknek a megbízhatóságáról természetesen semmit sem tudunk, így érdemes egy nagyobb csipet szkepticizmussal szemlélni őket.

Az, hogy tényleges, működőképes iPhone SE 2-ről lenne szó elég valószínűtlen. Ha tippelnem kéne, és feltételezem, hogy nem teljesen kamu az egész, akkor azt mondanám, hogy a tokgyártók, a hozzájuk beérkező beszállítói információk alapján raktak össze egy dummy modellt, és ez látható a felvételen is.

Érdemes észrevenni, hogy szemben a Mac Otakara információival, ezen a készüléken bizony ott figyel a jack. Azon felül, hogy elég visszás lenne az Apple részéről olyan telefont kiadni, amin a másfél éve már egyszer eltemetett port is rajta van, lenne értelme a dolognak.

Így tényleg csak egy „új“ chipet és hátlapot kellett beszerkeszteniük a mérnököknek a már meglévő modellbe, ami alaposan nyomottan tarthatja a tervezési költségeket, maximalizálva ezzel a profitot. A vízállóságról azonban ebben az esetben valószínűleg lemondhatunk.

Ne menjünk el amellett sem, hogy a hátlapon semmiféle kötelező jellegű szabályozási felirat nem látható, egyedül egy sima mezei iPhone felirat ékeskedik, ami szintén a dummy modell szkenáriót erősíti.

Összessége véve azt kell mondjam, nekem nagyon bejönnek a látottak. Az előlap hatalmas kávái kicsit otrombán mutatnak ugyan így 2018-ban, de ez részben a fehér színnek tudható be. Az üveg hátlap viszont szerintem egyenesen gyönyörűen mutat ebben a méretben, kifejezetten eye-candy a készülék. Ha pedig tényleg marad a jack csatlakozó, az sokak szemében lehet hatalmas plusz pont.

Forrás: MacRumors

Nektek hogy tetszik?

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!