imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kiszivárgott képek az iPhone 7 házáról?


Messze van még a szeptember, ráadásul az utóbbi időben mintha a 2017-ben érkező iPhone-ról több pletyka keringene, mint az idén bemutatandó modellről, de azért az iPhone 7-tel kapcsolatban is akadnak hírek. Most néhány kép bukkant fel, melyeken állítólag az új készülék házát láthatjuk.

A fotók állítólag egy olasz tokgyártótól származnak, akik hozzájutottak egy iPhone 7 prototípus hátsó burkolatához – ezért is látszik a fotókon a cég egy, khm, megkérdőjelezhető szépségű iPhone 6s-tokja. Nem is húzzuk tovább a szót, nézzük a képeket:

iPhone 7? iPhone 7?

Sok minden más, mint az iPhone 6s esetében. Először is, nagyobb a kamera kivágása, a hátsó mikrofon és a vaku pedig ez alá került. A korábbi pletykákkal egybevágó módon az antennacsíkok kialakítása kicsit megváltozott, eltűnt a hátlapon keresztbefutó vonal. Ami újdonság, az a négy hangszórókivágás: a jack-dugó eltűnéséről sokszor lehetett már hallani, az iPad Pro-szerű négy hangszóró viszont új fejlemény. Készült egy kép a hátlap belsejéről is:

iPhone 7?

Elemezzük ki egy kicsit a képeket. Először is, elég korai a szivárogtatás, tavaly júliusban jelentek meg az első tényleges fotók az iPhone 6s házáról, bár az is igaz, hogy 2014-ben már áprilisban feltűntek képek az iPhone 6-ról, melyek aztán valósnak bizonyultak. Idén is volt már ilyen márciusban, de az ottani képeken látható telefon kívül-belül különbözik a mostanitól. Nézzük meg mennyire tűnnek valósnak a fenti képek.

Akkor szoktuk komolyan felkapni a fejünket, amikor a ház belső oldaláról láthatunk fotókat, ezekről ugyanis nagy bizonyossággal meg lehet mondani, hogy kamuról van-e szó. A legutolsó képen pont a ház belső oldalát látjuk, egészen valódinak is tűnik, apró különbségek vannak az iPhone 6s kialakításához képest, ami hihető. Igaz ugyan, hogy csak a nyers alumíniumot láthatjuk, ami szokatlan, mivel mindig van egy kis „plusz”. Példának itt van az egyik tavalyi kiszivárgott kép az iPhone 6s házáról:

iPhone 6s 9to5Mac

A másik probléma, hogy a képek perspektívája valahogy nem áll össze. Erről magunk is meggyőződhetünk, ha leteszünk az asztalra egy iPhone 6s-t, egyszerűen nem tudjuk olyan szögből befotózni, ahogy az első képen látszik. Érdemes az Apple-logót is megnézni, a valóságban az alma levele kicsit távolabb van magától a gyümölcstől, és a harapás mérete és formája sem stimmel. Mindkét dologra magyarázat lehet az, hogy valaki utólag korrigálta a fotó perspektíváját, de miért tenne ilyet az, aki „kémfotókat” lő?

Ráadásul a fenti képeket is megosztó, korábban meglehetősen megbízható forrásnak bizonyuló Steve Hemmerstoffer nem sokkal később egy másik képet is kirakott a Twitterre, amin egy alapjaiban különböző iPhone 7 hátlapot láthatunk:

A csíkok stimmelnek a hátlapon, de a kamera és a vaku helyzete egyáltalán nem, valamint a kidudorodás is jóval durvább az előző képeken láthatónál – ha szavazni kéne, erre sokkal inkább szavaznánk mint valódi iPhone 7 ház. A lényeg, hogy érdemes erős fenntartásokkal kezelni az „olasz tokgyártótól” származó képeket, minden jel arra mutat, hogy nem valódiak, és nem ilyen lesz az iPhone 7. Aztán ki tudja, négy hónap múlva kiderül.

Forrás: MacRumors. Képek: bjyglcwq.com. A borítókép Martin Hajek koncepciórajza.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!