imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kiszivárgott képen láthatjuk az idei iPhone-ok neveit


Ahogy közeledik a szeptemberi Keynote a tech világ egyre jobban rápörög az új iPhone-okra. A sajtó és a rajongók is szeretnének minél több információt és szaftos pletykát elkapni az ez évi triumvirátusról, azonban mindig maradnak olyan kérdések, amikről csupán csak halvány sejtéseink lehetnek. Ezek rendszerint többesélyesek, és csak a bemutatón tudhatjuk meg a pontos választ. Ilyen például az idei modellek neve is.

A héten már írtunk hasonló témában. A CoinX neven futó Twitter felhasználó is szabadjára engedett egy pletykát, miszerint az idei iPhone-ok esetében a cég a Pro elnevezést fogja használni. Ráadásul, mint utólag kiderült, egy másik anonim forrás is erre a hírre erősített rá. Kijelentéseiket együttesen értelmezva arra juthattunk, hogy a modellek nevei vélhetőleg ekképpen alakulnak majd: iPhone 11R, iPhone 11, valamint iPhone 11 Pro. Ha végiggondoljuk, valamilyen szinten logikus lenne, hiszen jól elkülönülne egymástól a három variáns.

Jönne az olcsóbb változat, amelynek elődjét igen nagy siker övezi a piacon, az alapmodell, és a nagyobbik változat Pro néven. Egyes pletykák szerint utóbbi a típusmegnevezést nem kifejezetten a méretfölényével érdemelné ki, hanem a háromszenzoros kamerarendszerrel, melyet csak ez a modell kapna meg. Nos, ez a gondolat nem lenne ördögtől való, hiszen sok felhasználó fejezte ki nemtetszését a tripla kamera elrendezésével és négyszögre hajazó szenzorszigettel kapcsolatban.

Egy új kiszivárogtatás alapján azonban úgy tűnik, hogy ez a – sokaknak elsőre tetszetős – megoldás sajnos nem fedi majd a valóságot. Az ESR nevű mobiltelefonokhoz és tabletekhez szánt kiegészítőket gyártó cég készletlistájáról szivároghatott ki egy kép, mely rácáfolhat mindarra, amit eddig gondoltunk az idei iPhone termékpaletta tagjainak nevéről, és kameraelrendezéséről.

Kezdjük inkább az utóbbival. A hír szerint mindhárom idei modell megkapja majd a kerekített sarkú négyzög alakú kameraszigetet. Ha ez valóban így lesz, akkor valószínűsíthető, hogy az olcsóbb modell idén is egy szenzorral kevesebbet kap majd, mint a high-end változatok. Igazából ez az opció annyira nem lenne meglepő, hiszen a renderképeken javarészt így jelennek meg a változatok, azonban a másik megoldás sok embernek jobban tetszhet.

Ami viszont inkább váratlan az az, hogy a lista szerint az Apple idén inkább az iPhone XR utódját pozícionálja majd be alapmodellként, mely az iPhone 11 névre hallgatna. Az eladásokat tekintve érthető lenne, hogy az utóbbi időben leginkább az árra kihegyezett harcban a vállalat jobban orientálódna az olcsóbb modellre, azonban ez mindenképpen egy szokatlan húzás lenne. A két nagyobb modell pedig egyaránt megkapná a Pro jelzőt, ezáltal az iPhone XS utódja iPhone 11 Pro, míg az XS Max idei verziója az iPhone 11 Pro Max névre hallgatna.

Nos, érdekes megoldás lenne. Nem lehet elégszer hangúlyozni, hogy mindenképpen kezeljük fenntartással az ehhez hasonló híreket! Érthető módon, kissé szkeptikusak lehetünk az állítólagos névválasztást illetően. A különböző fórumokon a felhasználók egyetértenek abban, hogy igencsak furcsa lenne, ha az Apple olyan hosszú, négy tagból álló típusmegnevezést használna, mint az “iPhone 11 Pro Max”. Kíváncsian várjuk a vállalat névválasztásáról szóló további híreket, azonban lehet, hogy ez is csak szeptemberben derül majd ki végül.

Ti mit gondoltok, végül hogy fogják hívni az ősszel bemutatott új üdvöskéket?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!