imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kiszivárgott Tim Cook belsős beszéde


Tim Cook az Apple főhadiszállásán tartott belsős tájékoztatót az Infinite Loop 4 szám alatt található Town Hall előadóteremben. Beszédében a 2016-os első pénzügyi negyedév eredményeit kommentálta, valamint kérdésekre is válaszolt. A hír „több megbízható forrásra” hivatkozik, és mivel ismét csak Mark Gurman jegyzi az írást, ezért nagy valószínűséggel tényleg jól értesült lehet a 9to5Mac.

Tim Cook mellett a frissen kinevezett üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, Jeff Williams is beszélt, és a hírek szerint nagyon sok témát érintettek az alkalmazottak juttatásától kezdve a meglévő és új termékkínálaton át a Campus 2-ig. Williams szereplése ismét csak nem mellékes, minden egyes ilyen megjelenés egy jel, ami azt az elgondolást erősíti, hogy egyszer ő fogja átvenni Tim Cooktól a stafétát a cég vezetésében. Az Apple vezérigazgatója igyekezett megnyugtatni a közönséget, hogy dolgoznak azon, hogy csökkentsék a cég iPhone-függőségét. A sorban először az iPhone eladásokról beszélt, és hogy érzékeltesse a karácsonyi negyedévben eladott 74,8 millió iPhone mennyiségi súlyát, elmondta, hogy ez olyan, mint ha New York, London, Peking és Sanghaj teljes lakossága csak az Apple okostelefonját vásárolta volna meg. Emellett az Apple Watch-ot a „legforróbb karácsonyi ajándék”-nak nevezte, amiből több fogyott, mint az első iPhone-ból a karácsonyi szezonban. Az Apple továbbra is titokban tartja az Apple Watch eladásokat, de gyors matek után arra jutottunk, hogy ezek szerint a karácsonyi szezonban legalább 2,3 millió Apple Watch talált gazdára. Lehet, hogy ennek a duplája kelt el, lehet, hogy csupán százezerrel több, nem tudjuk.

iPad-mini-2-vs-iPad-mini-3

A csökkenő iPad eladásokra úgy reagált, hogy 2016 végére ismét nőni fognak az iPad eladások. Mondjuk lassan tényleg olyan kevés fogy, hogy ezt nem lesz nehéz megugrani. Tim Cook egyébként is fontosnak tartja ezt a termékvonalat, a források szerint prezentációját is egy iPad Próról olvasta fel. Kérdés, hogy a márciusra várt új iPad (Air 3?) mennyit tud ezen lendíteni. Az Apple TV-ről azt mondta, hogy soha ennyit nem adtak még el belőle, mint az idei első pénzügyi negyedévben. A jövőbeli termékek kapcsán is az Apple TV-t említette először, hogy ezzel a cég „jól berendezkedett a nappaliban”, bár csupa olyan hírt kapunk, hogy problémák vannak az Apple TV stream szolgáltatásának elindulásával. Azzal, hogy az Apple Music-ot elérhetővé tették Androidra, azt tesztelik, hogy milyen lehetőségek rejlenek abban, hogy kiterjesszék a többi szolgáltatásukat más platformokra is. Természetesen a legizgalmasabb részről, az új hardverekről, szoftverekről és szolgáltatásokról csupán annyit mondott, hogy az év második felében igazán nagy dobásra készülnek.

apple-campus-2-februar

A Campus 2 munkálatairól azt mondta, hogy szerinte 2017 január végén várható, hogy az első alkalmazottak elkezdhetnek dolgozni az épületben. Tim Cook kiemelte, hogy alig várja, hogy legyen saját nagy bemutatótermük, így rugalmasabban tudnak majd rendezvényeket tartani, nem kell San Franciscóba vagy San Joséba „rohangálniuk”. Végezetül az iPhone-függőségről elmondta, hogy nagy reményekkel vannak India felé, ami kulcsszerepet tölthet be, hogy hogyan alakul a cég jövője. Megjegyezte azt is, hogy nem hiszi, hogy szükség lesz olcsóbb, „lebutított” termékpalettára még a feltörekvő országokban sem, mert az emberek hajlandóak többet fizetni a jobb szolgáltatásért.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!