imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kiszivárogtak az első iPhone X Plus alkatrészfotók


És ez még csak hagyján. Mark Gurman olyan extra információkkal borzolta tovább a kedélyeket, mint az arany szín lehetséges visszatérte és a Dual SIM megoldás implementálása. Ezennel az idei hype-szezont hivatalosan is megnyitjuk!

Pár nap és itt a tavasz, lassan mindenki megszokta már, hogy 2018-at kell írni 2017 helyett, érkezik a jó idő (jó, nem pont ma) és vele együtt a menetrendszerinti következő-iPhone hírek és szivárogtatások. Felesleges ellenállni, ez a természet rendje, tavaly sem volt ez másként, sőt, már februárban lehetett tudni az 5,8″-es kijelzőméretet, az OLED technológiát, a káva nélküli kialakítást és a Home gomb eltűnését is.

Egy korabeli elképzelés.

Kuo és Gurman idén is kitettek magukért (bele se merek gondolni, mi lenne ha egyszer ezek ketten összeállnának – lefogadom megénekelnék az Apple teljesen jövőtörténetét egészen a felszámolásig). Egymás híreit megerősítve ontják az információkat a szeptemberre várható készülékekről. Most éppen Gurmanon volt a sor, hogy rákontrázzon tajvani kollégájára, ezeket mondotta volt:

Szerintem is három, azaz három készülék érkezék, mire a levelek pirosra fordulnak, mire szölő borrá érik, mire a hónap neve sz-szel nem kezdődék és eptemberre nem végződék…

Najó, ezt abbahagyom, mert nem olyan vicces mint szerettem volna. De a lényeg, hogy a Bloomberg is megerősítette a három készülék debütálását. Ezek közül az egyik lesz a mostani iPhone X 5,8“-es utódja; a másik a Plus méretű versenyző, hasonló specifikációkkal, de 6,5“-es méretben; végül pedig a jóárasított, cserébe csak LED panellel érkező 6,1“-es „nép iPhone-ja“.

Abban is nagy az egyetértés, hogy mindhárom készülék megkapja majd a Face ID-t (és elveszti a Touch ID-t), illetve az edge-to-edge kijelzőt, amelyet csak a szenzorsziget fog megtörni. A két felsőkategóriás vasat az új, A12-es proci hajtja majd meg, a keret mindkettőn rozsdamentes acél lesz, az olcsóbb modellen azonban marad alumínium. A triumvirátus mindegyik tagja vezeték nélküli töltéssel és üveg hátlappal büszkélkedhet majd.

Eddig tehát semmi újdonság. Gurman azonban két új részlettel fejelte meg a tudottakat. Egyrészt szerinte visszatérhet az arany színopció (hurrá!), másrészt nem kizárt, hogy végre valahára, az iPhone-ok is képesek lesznek kezelni egynél több SIM-kártyát egyszerre, ami biztosan sokaknak hiányzó képesség volt idáig. Mielőtt pezsgőt bontanánk, tegyük gyorsan hozzá, hogy 1.) ha lesz is, csak a legnagyobb méretű iPhone kapja meg 2.) Gurman értesülései szerint az Apple még nem döntött ezügyben.

Az Apple még nem hozta meg a végső döntést a funkció implementálásáról. Könnyen lehet, hogy kivárják az E-SIM technológiát, amely úgy kapcsolná össze a készüléket több szolgáltatóval, hogy nem lenne szükség cserélhető chipre. Az Apple korábban is az E-SIM technológiát szerette volna alkalmazni, de néhány szolgáltató ellenzi az ötletet, a vállalatnak viszont szüksége van a támogatásukra. A Dual SIM ebben a helyzetben kínálna kompromisszumot.

Ami a valaha volt legnagyobb kijelzőmérettel rendelkező iPhone-t illeti, a hétvégén két fotó is napvilágot látott kínai fórumokon, amelyeken a készülék megjelenítője és digitalizálója látható. Gurman úgy tudja, hogy ezek a prototípusok 1 242 x 2 688 pixeles felbontással rendelkeznek. A D33 kódnéven futó eszköz alkatrészefotói állítólag az LG Display vietnámi üzeméből származnak. Ez egybevág azokkal a korábbi hírekkel, melyek szerint az Apple a Samsung monopóliumát megtörendő, pénzzel is megtámogatta az LG OLED irányú törekvéseit.

A képek hitelességét természetesen semmi nem igazolja, mondjuk ez jóformán lényegtelen is, minden 6,5“ körüli, kamerakivágással rendelkező panel nagyjából így kell kinézzen…

Forrás: Macrumors

Ha jobb kedveled az old school-abb iPhone vonalat, most van egy jó hírünk: az iPhone SE, az iPhone 6s és 6s Plus illetve az iPhone 7 és 7 Plus modellek is akciós áron vihetők haza.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!