imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kiszivárogtak az új iPhone-ok részletei?


Úgy is tűnik, meg nem is. A legfrissebb szivárogtatás számos pletykát megerősít, másokat cáfol, és nem túl pozitív új hírekkel szolgál. Hihetünk neki?

Az AppleInsider kezébe került egy 10 oldalas dokumentum, ami állítólag az Apple belsős dolgozói, mérnökei és külsős partnerek számára készült és az “Apple Szoftverfejlesztési Segédlet” nevet kapta. Annyit tudunk, hogy az oldal munkatársai elolvasták, és több, mára már megerősítettnek tűnt hírt/pletykát is másképp láttak az írásban, mint amit eddig tudtunk. Ezek alapján egyáltalán nem tűnik bombabiztos forrásnak a jegyzet, így kezeljük fenntartásokkal. De vegyük sorra a lényeget (már amit az AppleInsider megosztott belőle).

A három iPhone modell betonbiztos jóslat, nem is kérdés. A névválasztás esetében itt is az iPhone 11 (iPhone XR utód), iPhone 11 Pro (iPhone XS utód) és iPhone 11 Pro Max (iPhone XS Max utód) olvasható. Ízlések és pofonok, de én nagyon remélem hogy ennél a Pro Maxnál kicsit jobb nevet hallunk majd jövő kedden.

Szoftveres témában találtak azonban pár furcsaságot. A 2019-es modellek állítólag már iOS 13.1-gyel installálva kerülnek majd a polcokra, és a legelső demokésüzlékekre is azt az ajánlást olvashatjuk, hogy ne rakjon fel senki ennél korábbi verziót. Emellett azt is írják, hogy jön majd egy biztonsági frissítés ezekre 13.0.1 néven. Úgy tűnik valaki nem volt túl konzisztens, vagy nem írt át egy korábbi változatot?

Jöjjön egy olyan hír, amit sem mi, sem az Apple részvényesei nem szeretnének. Eddig az volt a megszokott, hogy a bemutató hetének péntekén már elindult az online előrendelés az Egyesült Államokban, egy hétre rá már a boltokba is került készlet. Ehhez képest most szeptember 23-i iOS 13 élesedésről és szeptember 27-i iPhone értékesítési rajtról olvashatunk, ami jelentős csúszást jelentene az eddigiekhez képest.

Egy telített piacon megtorpant eladási darabszámokkal, a tavalyitól csak kevés részletben eltérő hardverrel tovább tartana a gyártási és szállítási folyamat? De miért? Nekem az egyetlen tippem, hogy ez egy időben tényleg többször, és pontatlanul módosított dokumentum (bízom annyira a forrásban hogy ne vegyem teljes kacsának), és korábban esetleg későbbre tervezték a Keynote-ot. Ha van más ötleted, oszd meg velünk is!

Ami jó hír, hogy 4 új Apple Watch modell érkezéséről olvashatunk. Eddig ezen a fronton volt a legkevesebb hír, így érdekes lehet, hogy a titánium és kerámia kivitel lehet-e a két extra. Más forrásokban egyébként azt olvashatjuk, hogy az új apple Watch alaplapja megegyezik majd a Series 4-ével, így itt kíváncsian várjuk, hogy mivel bírják majd rá a frissítésre Cookék a rajongókat.

Hogy ezekből mennyi lesz igaz, az jövő kedden kiderül. Akiket érdekel a mi első reakciónk is, azok élőben is követhetik velünk az eseményt, emellett nem maradnak majd el a keynote legfontosabb bejelentéseiről írt friss cikkek, és a WWDC utánihoz hasonló össznépi első benyomásos podcast sem.

Mi már nagyon várjuk szeptember 10-ét, addig pedig ne csodálkozzatok, ha számos utolsó pillanatban felbukkanó hírt/pletykát olvashattok majd.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!