imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

MacBook Pro

Kiszivárogtak az új MacBook Pro hivatalos képei


Valaki ismét bakizott közvetlenül a hivatalos bemutató előtt. Aki szeretné végigizgulni a holnapi eseményt, az most ne kattintson.

Ha mindig is szerettél volna Cupertinóban dolgozni, most van egy jó hírünk. Több mint valószínű, hogy megüresedett egy állás, tekintve, hogy valakinek a hibájából megint sikerült elspoilerezni a holnapi bemutató vélhetően legnagyobb dobásait.

Szeptember 7-én, amíg a színpadon vidám Mariózgatások mentek, addig az egész világ az idejekorán kiposztolt új vízálló, Jet Black telefonokat nézegette. Akkor legalább csak pár órát tévedett a marketinges, most viszont pár napot.

MacBook Pro
Ez a kép még csak koncepció

Sebaj, olyan vad meglepetésekre nem kell számítani. Megírtuk már sokszor, mire lehet számítani, és Kou idén sem tévedett nagyokat . Ettől függetlenül azért maradt pár nyitott kérdés. Nézzük, miket tudhattunk meg a bakiból.

Hétfőn jött egy frissítésadag, nem csak az iOS 10.1 jelent meg, de a macOS Sierra is megkapta a 10.12.1-es kiadását. Elsőre persze senki nem jött különösebben lázba a frissítéstől, viszont figyelmesebb felhasználók kiszúrtak valamit.

Pár rejtett képet Apple Pay fizetési rendszerbe ágyazva. Az illusztrációkon pedig hogy, hogy nem a vadiúj, OLED érintőbáros, ujjlenyomat-olvasós MacBook Pro-k szerepeltek.

MacBook Pro
Ez viszont már a hivatalos.

Jól látszik, ahogy azt sejteni lehetett, az OLED sáv dinamikus lesz, magyarul a kijelző tartalmától függően változhat. A példaképeken éppen az látszik, ahogy egy Apple Pay fizetési ablak lekéri a Magic Toolbaron a felhasználó biometrikus azonosítását.

Feltehetőleg a Touch ID alkalmas lesz a legtöbb helyen leváltani a jelszóvédelmet, akár belépésről, alkalmazásokról vagy bizonyos rendszerbeállításokról legyen is szó. Ezt megerősítendő pár ikon is előbukkant, amiken a megszokott kis lakat ikon látszik, felturbózva a jól ismert ujjlenyomat szimbólummal.

MacBook Pro Touch ID

Ezt az ikont eddig azokon a helyeken láthattuk viszont, ahol a rendszer idáig jelszavakat kért. Sejthető tehát, hogy mostantól egy érintés is elég lesz a feloldáshoz. Ha közelebbről vizsgáljuk az illusztrációt, akkor látszik, hogy a Touch ID egy külön modul lesz saját kis kerettel, tehát még nem debütál a kijelző alá rejtett szenzor.

A billentyűzetről is megtudhatunk pár érdekességet a képeket nézegetve. Ezek alapján feltehetőleg a 12”-es Retina MacBookokban is megtalálható Butterfly mechanizmusú megoldás fog működni a csúcsgépekben is. Természetesen a felső funkcióbillentyűk nélkül, aminek következménye az is, hogy eltűnik az Escape gomb is. Gondolom ezt billentyűkombinációval lehet majd pótolni.

új MacBook Pro billentyűzet

Minden másban a dizájn megegyezik a megszokottal, legalábbis annyiból ítélve, amennyit láthatunk. Így azt, hogy milyen és mennyi csatlakozónk lesz, még nem tudhatjuk. Érdekes kérdés még, hogy melyik modell látható a képen: a 13” vagy a 15”?

Ha az előbbi, akkor úgy tűnik, hogy a billentyűzet mellett elhelyezkedő sztereó hangszóró mostantól a kisebb verziókban is fel fog tűnni. Ez ugye eddig csak a 15”-es kiadás kiváltsága volt.

Hallani lehetett, hogy várhatóan az új modellek könnyebbek, vékonyabbak lesznek. Erre egyértelmű bizonyítékot nem kaptunk a szivárgással sem, de a káva méretarányaiból ítélve úgy néz ki, vékonyabb oldalsó keretben pihen a minden bizonnyal retina kijelző. Tehát némi méretcsökkenés is várható.

Kicsit úgy tűnik a képeken, hogy a megjelenítő mintha valamivel nyújtottabb lenne a megszokottnál. Ez akár jelentheti egy új képarány bevezetést is, például a 16:9-ét.

MacBook Pro

Ennyit lehet előzetesen megtudni a kisebb hibából. Sok újat igazából nem tudtunk meg, csak az eddigi pletykák nyertek megerősítést. Fölösleges is túlelemezni a képeket, holnap mindenre fény derül. Az eseményről, ahogy azt megszokhattátok élőben jelentkezünk majd.

Addig is az Apple-dolgozók védőszentje legyen a hibát(?) vétő munkatárssal. Nekünk csak jót tett, legalább kicsit több időnk lesz kitalálni, hogy akarunk-e váltani.

Forrás: MacRoumors és 9to5mac

Apple Care akció

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!