imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kiterjesztett horror-valóság


Az ARKitnek láttuk már vicces, hasznos és para felhasználási lehetőségét is, de olyat amitől nem mersz kimenni majd éjszaka a WC-re még nem. Hát, eddig kellett várni…

Még bőven nincs egy éve sincs, hogy az Apple bemutatta a fejlesztőknek az ARKitet, máris számtalan vicces, hasznos vagy ötletes alkalmazás vagy éppen csak techdemó látott napvilágot. Volt itt már minden az a-ha kliptől kezdve, a láthatatlan fejű srácon keresztül, az utcán sétafikáló harcirobotokig. Persze nem csak ökörködésre jó az ARKit. Az eddigi leghasznosabb alkalmazás, amit találtunk a témában konkrétan több tízezer forintot spórolhat meg neked, ha alaprajz készítésre kerülne a sor.

Ezúttal az általunk eddig látott legfélelmetesebb megvalósulását mutatjuk meg az ARKitnek. Sosem voltam horror rajongó. Nálam már egy Paranormal Activity is képes instant szívmegállást okozni. Ettől függetlenül A kört még én is láttam, lévén, hogy mindenki kötelezően megnézendő klasszikusként emlegette. Ebben van az a híres-neves jelenet, amikor a főparáztató, D-vitaminhiányos, anorexiás, emo csoffadvány (Samara) miután elzárta a vízórát a kút alján, szépen kimászik a TV-ből, amin ment a műsor és jól kicsinálja főhősünket (azt hiszem).

Egy lelkes ARKit fejlesztő, Abhishek Singh gondolt egyet és ezt a jelenetet átültette a kiterjesztett valóságba, méghozzá elég profi módon. Az egy dolog, hogy Samara élethűen kimászik a TV-ből, de még rendesen jön is utánad a folyosókon át, szép lassú léptekkel és szobáról szobára agyonterrorizál, aztán néha megjelenik a hátad mögött is. Egyszóval mindent beletett, amit a műfaj megkövetel.

Egyébként nem Singh volt az első fejlesztő, akinek ez a csodás ötlete támad. Korábban Mike Woods dobott össze valami nagyon hasonlót – csak kicsit rosszabb minőségben. Ő ráadásul még volt olyan szemét is, hogy a látványosan 10 év alatti gyermekeivel is megnézette a műsort, amiért nálam eléggé gyámügyért kiáltó tett, de máshol vannak az ingerküszöbeink.

Mindenesetre az iOS 11.3 elég sok menő újítást fog hozni az ARKit-hez, úgyhogy a jövőben jöhetnek a még félelmetesebb alkalmazások. Egy biztos, soha az életben nem fogok tesztet írni egyikről se.

Forrás: The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!