imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Car

Kiterjesztett valósággal érkezik az Apple Car?


Kou szerint igen. Az elemző nagy fejlődést vár az AR piacán, amire az Apple pont jó időben léphetne be, egy innovatív termékkel.

Ming-Chi Kou, a KGI Securities elemzőjének legfrissebb jelentése most az Apple Car kérdést járja körbe. A vajákos mágus kezdésnek rögtön rábólintott azokra a pletykákra, miszerint tényleges autó helyett önvezető szoftver lesz az Apple Car. Sokat sejtetően azt nyilatkozta:

Van értelme.

Apple Car
A kép Safak Soysal munkája.

Kár, pedig már láttam a lelki szemeimmel, ahogy az Airbag (légzsák) feliratot átírják a marketingesek iBag Airre.

Az elemző viszont pár érdekes adalékot is hozzátett az eddig ismertekhez. Állítása szerint a szoftver támogatni fogja az Augmented Reality (AR, kiterjesztett valóság) technológiát, és innovatív felhasználói élményt fog nyújtani. Az ő szavaival:

Az Apple összes sikere az elmúlt időszakból, mind az ember-gép interfészekre alapult. Gondolok itt az a Macekhez szánt egérre (Magic Mouse – a szerk.), az iPodok click wheeljére, vagy a multitouch-ra az iPhone-ok és iPadok esetében.

Apple Car
A kép Safak Soysal munkája.

Feltételezve, hogy az Apple sikeres fejlesztéseket végez majd az AR területén, azt jósoljuk, hogy a cég a következő versenyképes előnyökre tehetne szert: (1) újradefiniálhatná jelenlegi kulcs termékeit, és a legnagyobb konkurens cégeket háromtól öt éven belül. Például megtehetné ezt az iPhone-okkal, iPadekkel és a Macekkekl is; (2) eltörölhetné az akadályokat az Apple Watch és az Apple TV elől azáltal, hogy innovatív felhasználói élményt nyújtana; és végül (3) beléphetne egy teljesen új üzleti területre, mint például az önvezető autós rendszerek piacára.

Arra számítunk, hogy az Apple az első AR-ban elért eredményeivel a következő 1-2 évben jelentkezhet, és feltehetőleg egy így működő iPhone lehet az első lépés.

Apple Car
A kép Safak Soysal munkája.

Kou szerint a kiterjesztett valóság piaca hatalmas növekedésnek néz elébe 2018 körül. Olyannyira, hogy hamarosan le is fogja váltani a most divatos virtuális valóság technológiát (VR) a piaci érdeklődés szempontjából, pont akörül, amikor az Apple belépne a területre. Ezen nem lennénk meglepve, tekintve, hogy eddig is kíváló időzítéssel kapcsolódtak be a felfutó ágazatokba Cupertinóban. Mindig akkor, amikor már véget ér a kísérletezés és tapogatózás kezdeti ingoványa, és elkezdett pénzt is hozni a piac.

Az elemző jóslata alapján a VR és az AR együttesen 40-50 milliárd dolláros biznisz lesz 2018-ra, ami hamar 150 milliárdossá duzzadhat 2020-ig. És ebből az AR tudhatja majd magáénak a nagyobb hányadot. Nem véletlen, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója is nem rég a kiterjesztett valóság előnyeit firtatta a virtuálissal szemben.

Apple Car
A kép Safak Soysal munkája.

Az érdeklődést a területek iránt megerősítik azok a pletykák is, miszerint az Apple egyik kutatócsapata már javában dolgozik AR és VR technológiákon is. Állítólag sikerült is összedobniuk egy működő termék prototípusát.

Kíváncsian várjuk mi sül ki ebből, reméljük az Apple tényleg olyan innovatív lesz, mint ahogy azt Kuo jósolja. Könnyű elképzelni milyen hasznos lehet, ha például vezetés közben a GPS az útra rajzolja fel az instrukciókat.

Apple Car
A kép Safak Soysal munkája.

Forrás: Mac Rumors

• Ha érdekel a téma, kattints ide az összes Apple Car-témában íródott cikkünkhöz.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!