imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Több országban is kitiltották az Apple Watch-okat a kormányülésekről


A brit és ausztrál kormány miniszterei a jövőben nem hordhatnak Apple Watch-okat (vagy egyéb okosórákat) a kormányüléseken. A tiltást persze nem azért vezették be, mert túl sokat nézegették az órájukat a kormánytagok.

A brit Telegraph értesülései szerint az Egyesült Királyságban a kormánytagok mostantól nem viselhetik az Apple Watch-aikat amikor a kabinet ülésezik. A gond nem azzal volt, hogy sokan nézegették az értesítéseiket, vagy hosszabb megbeszélések során óránként egyszer felpattantak a miniszterek sétálgatni egy percet: attól félnek, hogy az oroszok meghackelik a készülékeket, és hallgatóznak az egyeztetéseken. Az egyik forrás szerint:

Az oroszok mindent megpróbálnak meghackelni.

Ebből a megfontolásból a mobiltelefonokat már korábban kitiltották a kormányülésekről, az Apple Watch eddig azonban megúszta a tiltást. David Cameron miniszterelnöksége alatt a források szerint több brit miniszter is előszeretettel hordott Apple Watch-ot, Theresa May azonban megtiltotta a munkatársainak, hogy a kormányüléseken okosórát hordjanak.

Theresa May egy kormányülésen. | Kép forrása: The Spokesman-Review
Theresa May egy kormányülésen. | Kép forrása: The Spokesman-Review

Nem az Egyesült Királyság az egyetlen ország, ahol hasonló lépésre szánták el magukat. Ausztrália miniszterelnöke, Malcolm Turnbull híres arról, hogy szereti a technológiát, és a parlamenti üléseken is lebukott már, ahogyan értesítéseket nézeget rajta. Mostantól azonban ő sem hordhatja az órát a kormányüléseken.

Malcolm Turnbull az Apple Watch-át nézi az ausztrál parlamentben. | Kép forrása:
Malcolm Turnbull az Apple Watch-át nézi az ausztrál parlamentben. | Kép forrása: The Sydney Morning Herald

A The Sydney Morning Heraldnak Alastair MacGibbon, az ausztrál miniszterelnök kiberbiztonsági tanácsadója nyilatkozott a témában. Elmondta, hogy kiemelt, a korábbinál nagyobb figyelmet kell szentelni a biztonság kérdésének manapság, hiszen már a szemüvegek és a futócipők is az internetre kapcsolódnak. Hozzátette:

Egyre több és több eszközt kell majd a szekrényekben hagyni egy olyan világban, ahol szükség van arra, hogy a kormány úgy folytasson megbeszéléseket, hogy semmiféle elektronikus eszköz nincs a szobában.

A paranoia megalapozottnak tűnik azután, hogy múlt hét végén az Egyesült Államok kormánya hivatalosan is megvádolta Oroszországot a demokrata pártvezetés meghackelésével – idén nyáron több mint 19 ezer belső e-mail került nyilvánosságra az amerikai párt belső levelezéséből.

Forrás: The Verge.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!