imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kitiltottak egy játékot az App Store-ból


Az Apple szabályzata nagyon szigorú, ha arról van szó, hogy mi is kerülhet be az App Store-ba. Ezeket a szabályoknak pedig teljes mértékig be kell tartaniuk a fejlesztőknek, ha látni szeretnék az alkalmazásukat az App Store-ban. A „Send Me To Heaven” – magyarul „Küldj a Mennybe” –  fejlesztői pedig hiába tartották magukat a szabályokhoz, az alkalmazásuk alapötlete olyan volt, hogy az Apple mégis elutasította az App Store-ba kerülési kérelmet, sőt véglegesen ki is tiltotta. 

Általában amikor az ember veszít egy játékban, akkor egyszerűen újraindítja azt, vagy idegesen abbahagyja. Persze akadnak kivételek is. Ilyen volt például a Flappy Bird, ahol a folyamatos eredménytelenség sok iPhone kijelzőjébe került. Éppen ezért nem sajnálták sokan, amikor a fejlesztő úgy döntött, hogy inkább eltávolítja az alkalmazást az App Store-ból. A Flappy Bird esetében a készülékre csak az volt veszélyes, hogyha az ember idegességében az éppen a keze ügyében lévő telefontól egy hatalmas dobással megszabadult, ezzel fejezve ki a játék nehézsége iránti nemtetszését. Ilyenkor általában ugyanis – a dobás irányának megfelelően – az éppen útban lévő fal, vagy föld erősebbnek bizonyult a telefonnál. A SMTH esetében pedig, ez a dobás a játék része lenne. Éppen ezért egy elvesztett játék a telefonunk épségébe is kerülhet.

smth1
A SMTH lényege ugyanis, hogy a telefont a lehető legmagasabbra felhajítsuk, és a telefonban lévő szenzorok pedig mérik, hogy milyen magasra sikerült eljuttatnunk a telefont. Az ezáltal kapott eredményt pedig ranglistába rendezi. Épületről ledobni, ejtőernyőt használni és még sok más csalásmódot viszont figyel a rendszer, és érvénytelennek minősíti az eredményt, ha csalást érzékel. A játékot a norvég CarrotPop nevezetű cég csinálta, eredetileg Android és iOS felületre tervezve egyaránt. Sok iPhone készülék örömére viszont, ezt az alkalmazást sosem láthatjuk iOS-t futtató eszközön. Az eszköz kitiltásának az oka a hivatalos levél szerint: „[az alkalmazás] arra bíztatja a felhasználókat, hogy kárt tegyenek a készülékükben”.

smth2

A fejlesztők ugyanakkor a letöltés előtt és a legelső megnyitásakor is figyelmeztetik a felhasználókat, hogy csak saját felelősségre használják, és hogy az alkalmazás során személyi sérülések és vagyoni károk keletkezhetnek, ezért legyünk nagyon körültekintőek. Néhány vállalkozó szellemű ember viszont ezt figyelembe véve már ötleteket is kitalált, amivel biztonságosan lehet a lehető legtöbb pontot elérni a játékban.

BIZTONSÁG MINDENEKELŐTT: Vigyázz arra, hogy ne tegyél kárt magadban vagy társaidban. Mindig győződj meg arról, hogy van elég rendelkezésre álló tér fölötted és körülötted is.
FIGYELEM: Egy okostelefon felfelé hajítása személyi sérülést és anyagi károkat okozhat. A SMTH készítői és terjesztői nem vállalnak semmilyen felelősséget az alkalmazás használata során bekövetkező károkra.

Forrás: A PLUS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!