imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kivárják a konkurensek, hogy bejön-e az iPhone 8 arcfelismerése


Kuo jelentése szerint az Apple-nek két év előnye van a konkurens gyártókkal szemben, hiszen egyelőre csak a Qualcomm dolgozik hasonló technológián. Ám, ezt a funkciót a közeljövőben valószínűleg egyetlen Androidos telefon sem fogja megkapni. A KGI elemzője azt is hozzátette: 2019-re várja, hogy a vetélytársak utolérjék az Apple-t ezen a területen, és nem a Samsung lesz az első.

Ming-Chi Kuo keletről érkező értesüléseivel rendszerint megmondja a tutit. Ő volt az, aki először beszélt az iPhone 8 3D-s arcfelismeréséről, most pedig úgy véli: az Apple jelentős előnyre tett szert az újfajta biometrikus azonosítás terén. Ez persze nem lenne meglepő, tekintve, hogy 2013-ban a cupertinóiak ujjlenyomat azonosítása bizonyult a legjobbnak: előtte egy cég sem készített hasonló megbízhatóságú és gyorsaságú ujjlenyomat szkennert. Mára ez szinte minden felső kategóriás okostelefon alaptartozékává vált.

A hírek szerint az Apple idei csúcstelefonjában alapjaiban gondolták újra az előlapi kamerát, ami egy infravörös szenzor segítségével a legbénább pozícióban, akár gyenge fények mellett is képes lesz beolvasni a telefon tulajdonosának arcát. Ez olyan további újdonságokat hozhat, hogyha például illetéktelen kezébe kerül a telefon, akkor azonnal zárolja magát. Ha ez valóban olyan pengén fog működni, mint amiről szól a fáma, akkor nagy valószínűséggel az Apple hamarosan el is hagyja a Touch ID-t, egyes jelentések szerint ez már idén be is fog következni.

Annál is inkább, mert Kuo úgy tudja, hogy a Qualcomm dolgozik még ilyen technológián, de az Apple-nek jelentős a lépéselőnye, ami azt eredményezi, hogy valószínűleg 2019 előtt nem lesz hasonló megoldás egyik konkurens gyártó csúcstelefonjában sem. Egyrészről elképzelhető, hogy még nem érzik véglegesnek a 3D-s szkennert, másrészről a Xiaomi lehet az első gyártó, mely beépíti a Qualcomm érzékelőjét valamely telefonban. Egyelőre azonban úgy tűnik kivárják, hogy az Apple sikerrel jár-e az iPhone 8-cal.

Forrás: 9to5mac

Rohamosan közeleg a szeptember, de az iPhone 8 megjelenéséig még kedvezményesen tudtok iPhone 7-et, illetve iPhone SE-t is vásárolni az iSTYLE-ban. Ha új iPhone-ba gondolkozol, akkor ez most egy remek alkalom, nem érdemes lemaradni róla.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!