imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Klipsch X4i fülhallgató teszt


Ugyan a hangtechnika megszállottjainak valószínűleg nem kell bemutatni a Klipsch márkát, talán nem mindenki számára cseng ismerősen a név. Az amerikai cég 1946 óta fejleszt és gyárt hangszórókat és fejhallgatókat, nem is akármilyen minőségben, nem véletlen, hogy Handrás és Laci is Klipsch fülest használ. Most a Klipsch X szériájának belépő szintű fühallgatóját, az X4i-t teszteltem le.

Bár valóban ez a legolcsóbb modell az új Klipsch in-ear fülhallgatók között, ne gondoljuk, hogy súlyos kompromisszumokat kell kötnünk, ha az X4i-re esik a választásunk. Már a csomagolást kibontva egyértelművé válik, hogy minőségi fülhallgatóval van dolgunk, és ez a mellékelt kiegészítőkön is megmutatkozik. Az opcionális csíptető mellett összesen 4 pár különböző formájú cserélhető szilikon sapkát mellékelnek a készülékhez. Ezek mindegyike könnyen tisztítható és az átlagosnál jóval strapabíróbbak is. A tesztelés ideje alatt akárhogy csűrtem-csavartam, nem sikerült deformálni őket.

X4i-accessories_635110433131590000

 

Hosszasan kerestem, hogy a külcsínt illetően mibe tudnék belekötni, de az X4i megjelenéséről és az anyaghasználatról is csak jót tudok mondani. A fém burkolatú, gömbölyded fülhallgató testhez tökéletesen illeszkedik a műanyag borítású, lapos kábel, amin a szintén hosszúkás mikrofonos távvezérlő foglal helyet. A fülhallgató minden csatlakozásánál szikárabb műanyag erősítések biztosítják az időtálló, megbízható működést.

A fülhallgató egészét a szolid elegancia jellemzi. A domináns fekete színt ezüst és bronz kontúrok dobják fel, de nem törik meg az egységet. Plusz pont jár a Klipsch tervezőinek, amiért erőt vettek magukon, és kifejezetten visszafogott márkajelzésekre szorítkoztak, így az X4i-t nyugodtan használhatjuk kifejezetten elegáns öltözék viselésekor is.

X4i_Box_-_Angle_635119238859410000

A design terén mutatott visszafogottság megfigyelhető a hangzásban is, amit a tisztaság és az egységesség jellemez. Számos újabban megjelent fülhallgatóval szemben itt nem számít egyeduralkodónak a mély hangtartomány, a hangerő szinte teljesen egyenletesen oszlik el a mély-közép-magas hangok között. Emiatt a Klipsch X4i-t azoknak ajánlom, akik ízlésének a kiegyensúlyozott hangkép felel meg a végletekig kidomborított basszussal szemben.

Már említettem, hogy a fülhallgató vezetéke lapos, ami kifejezetten kényelmessé teszi öltözék alatti viselését. Ráadásul a gyártó ígéretéhez híven valóban nem gubancolódik, ami nagyban hozzájárul a mindennapos használat kényelméhez. A kábellel – és összességében a fülhallgatóval – kapcsolatban egyetlen kellemetlenséget tapasztaltam, amit viszont nem igazán tudok megindokolni: a vehemensebb lépések közben, leginkább futás alkalmával, időnként enyhe dobogást hallottam. Emiatt kevésbé tudnám azoknak ajánlani, akik elsősorban sportoláshoz keresnek fülhallgatót.

Összességében a Klipsch X4i-vel kifejezetten élvezetes mind zenét, mind beszélgetős műsorokat hallgatni. Az egyenletes hangzása elsőre talán kicsit fakó lehet azoknak, akik nagyobb mélykiemeléshez szoktak, de éppen ettől lesz igazán sokoldalú a fülhallgató. Elegáns megjelenése miatt a visszafogott stílus kedvelői is nyugodt szívvel viselhetik, ráadásul számukra a hivalkodó márkajelzések teljes tilalma is bizonyára szimpatikus.

A Klipsch többi terméke mellett az X4i is megtalálható az iSTYLE Webshopban.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!