imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A kocka Apple Store története


Minden Apple termék megjelenésekor seregnyi ember gyűlik a New York-i Fifth Avenue-n található Apple Store köré. Kevesen tudják, hogy az Apple egyik legismertebb boltjának tervezésében maga Steve Jobs is igen komoly részt vállalt.

A New York Magazine cikkében egyenesen minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb üzlethelyiségének nevezik a kétség kívül nevezetes Apple Store-t, mely a történet szerint az átépítés előtt hosszú évekig üresen állt. A New York-i ingatlan kereskedők között valósággal hírhedté vált a “használhatatlan hatalmas földalatti nyitott tér” miatt.

A Fifth Avenue-n elhelyezkedő épületet 2003-ban Harry Macklowe ingatlan mogul vásárolta meg és fejébe vette, hogy elejét veszi a parlagon heverő föld alatti helyiség sorsának. Komoly lehetőséget látott az Apple nem sokkal korábban útjára indított saját bolthálózat projektjében, és végül valóban az Apple vette használatba a helyiséget, ami korábban senkinek sem kellett.

forrás: atmtx
forrás: atmtx

Macklowe az Apple akkori ingatlan felelősén, George Blankenshipen keresztül érte el, hogy tárgyalhasson Steve Jobs-szal 2003 novemberében.

Fekete garbót és fekete farmert viselt…fantasztikus volt. Az Apple csapata egy olyan vezető boltról kezdtek beszélni, ami szinte minden tekintetben úttörő lett volna. Éjjel-nappali nyitvatartással.

A történet szerint maga a hatalmas üvegkocka ötlete is Steve Jobs-tól – ki mástól? – származik, de ő kezdetben 40 láb oldalhosszúsággal képzelte el, míg Macklowe meggyőződése szerint az túl nagy lett volna. Biztos volt benne, hogy Steve-et nem fogja tudni szavakkal meggyőzni, így egy trükköt volt kénytelen kieszelni, hogy bebizonyíthassa igazát.

Mivel az építkezés az akkori szabályozások szerint csak éjszaka folyhatott, az Apple csapata és Macklowe hajnali kettőkor ment ki terepszemlére, ahol látva a 40 láb hosszú összetákolt kockát, egyetértettek benne, hogy túl nagy. Macklowe erre a pillanatra várt, ugyanis az ideiglenes építményt azonnal szétszedték, és alatta egy kisebb, 30 láb élhosszúságú kockát lepleztek le. Így sikerült az Apple képviselőit meggyőzni a helyes méretről.

Macklowe elmondása szerint Steve a munkálatok előrehaladtáról folyamatos értesítést kért, állandóan Macklowe-ot hívogatta, és többször meg is hívta őt Cupertinóba. Macklowe egyenesen barátként tekintett Steve-re, és fel is ajánlott neki egy irodát az épületben, de Steve nem élt az ajánlattal.

Amikor New Yorkba utazom, Soho-ban akarok lenni. Chelsea-ben akarok lenni. Azt akarom, hogy fiatalok vegyenek körbe. Így meghallgathatom a gondolataikat. Új ötleteket akarok.

Az Apple kocka formájú üzlete végül 2006. május 19-én nyílt meg, oldalainak hossza 32 láb. Azóta is töretlen népszerűségnek örvend és természetesen kiemelkedő forgalmat bonyolít minden évben.

Forrás: New York Magazine
Borítókép: Kirill Levin

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!