imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Kolibree, az okosfogkefe – teszt


Okosfogkefe? Bizony! Egy megvalósult Kickstarter projektnek köszönhetően most végre megvásárolható a világ első okosfogkeféje, mi pedig gyorsan le is teszteltük.

A fogmosás idejét még mi felnőttek is hajlamosak vagyunk lerövidíteni, a gyerekeknek pedig kifejezetten unalmas tud lenni az előírt minimum 2 perces idő. Valószínűleg minden szülő megtapasztalhatta, hogy gyermeke csak harapdálja a fogkefét és ha nem állunk ott mellette, a fogmosás ideje is jelentős mértékben lecsökken, nem beszélve az alaposságról.

A Kolibree intelligens fogkefe segítségünkre lehet abban, hogy a család összes tagja hatékonyabban mosson fogat, mivel fogmosás közben jelzi hogy mely területekre kell még jobban odafigyelnünk, a gyerekeket pedig még egy egyszerű, de nagyszerű kis játékkal is motiválja az alaposabb fogmosásra.

144-_300dpi_16-9

A fogkefe elegáns vonalú, fehér színű, kellemes tapintású és nem utolsó sorban nagyon könnyű, mindössze 71 grammot nyom. Bluetooth-szal kapcsolódik a telefonhoz vagy iPad-hez és a kapcsolatot megjegyzi, így fogmosáskor csak az applikációt kell elindítani. A készülék több felhasználót is kezel, így akár az egész család fogmosásait nyomon követhetjük az alkalmazásban található grafikonok segítségével.

app_im01

A dobozban a fogkefe mellett 2 fej található. Pótfej 3 db-os kiszerelésben kapható.

Akárcsak a legtöbb elektromos fogkefét, ezt is egy talpra kell helyezni a töltéshez. A fogkefe töltés közben pirosan villog és zöldre vált ha használatra kész. Idáig még semmi extrát nem kapunk, de ha letöltöttük az ingyenes alkalmazást, kitárulnak a lehetőségek.

Letöltés után 2 verzió választható. Egy felnőtteknek szánt felület, és a gyerekeknek egy interaktív játék. A felnőtt verzióban az alsó és felső fogsor látható 6×3 részre osztva. Az a terület amit éppen mosnunk kell kék színnel van jelölve és a mosás irányát is jól látjuk zöld nyilakkal jelezve. Közben a kijelzőn lévő fogsor körül zölden vagy pirosan villognak a jelzések annak megfelelően, hogy jól vagy éppen rosszul követjük az utasításokat, így azonnali visszajelzést kapunk arról, hogy tökéletesen mossuk-e a fogunkat vagy esetleg változtatnunk kell a technikánkon. Az ajánlott 2 perc után a fogkefe magától leáll.

Kolibree

A check up menü pont alatt pedig láthatjuk hogy az utolsó 1 hét fogmosásai alkalmával mely területeket mostuk alaposan és melyeket hanyagoltuk el, ugyanitt megtaláljuk az összes felhasználó adatait is. Láthatjuk, hogy ki mennyi ideig mosott fogat, és persze érmeket is lehet gyűjteni.

A gyerekeknek szóló verzió egyfajta interaktív játék, ahol egy kalóz figura arany pénzérméket gyűjt egy kincsekkel teli szigeten. Az applikációban ugyanúgy megjelenik egy alsó és felső fogsor a kalóz figura alatt, és kék színűre vált az a rész, ahol a fogunkat mosni kell, így nem marad ki egyetlen terület sem, hiszen a 3D szenzor érzékeli, hogy mindenhol alaposan megmostuk-e a fogunkat. Ha az utasításoknak megfelelően mozgatjuk a fogkefét, akkor az iPhone vagy az iPad képernyőjén szaladó kalóz szépen összegyűjti az érmeket. Mikor először kipróbáltuk a fogkefét, azt hittük nem működik majd pontosan, de végül kellemesen csalódtunk, ugyanis belső giroszkópjának segítségével tökéletesen érzékeli, hogy épp melyik részét mossuk a fogsorunknak.

app_im02

Összehasonlítva más motoros fogkefékkel, a Kolibree a felső kategóriás fogkefék közé sorolható, és nem az ára, hanem a tisztítási képességei miatt.

Szónikus, azaz más elven működik mint a mozgófejes fogkefék. A vibráció (15.000 vibráció/perc) sokkal alaposabban tisztít mint a hagyományos mozgófejes elektromos fogkefék, és hosszan tartó tisztaságot biztosít. A legújabb kutatások szerint amellett, hogy a lepedékeket is sokkal hatékonyabban távolítja el, mint a mozgófejes fogkefék, az ínyt is kíméli. Nekem korábban egy egyszerű, mozgófejes Braun elektromos fogkefém volt, amit egy barátom tanácsára lecseréltem egy Philips DiamondClean fogkefére. A Philips is, akárcsak a Kolibree, szónikus elven működik, és már egy hét után látványos volt a különbség. Mivel a Kolibree is szónikus elven működik, hasonlóan hatékony mint a legdrágább Philips. Igaz a Kolibree csak fele annyival rezeg mint a Philips DiamondClean, de cserébe jóval olcsóbb is annál, az applikáció pedig jelentős stresszforrástól kímélheti meg a szülőket, de a felnőtteknek is nagy segítséget nyújthat az egyenletes fogmosáshoz.

Gondoltam csinálok egy tesztvideót, de aztán úgy döntöttem, hogy inkább az egyik kollégám gyermekét kérem meg erre, mert biztos, hogy cukibb lesz mint az én fejemet nézni miközben fogat mosok. Az alábbi videóban Niki kislánya, Franciska mutatja meg mennyire játékossá válik a Kolibree használatával a fogmosás. Franciska egyébként egészen profi tesztelőnek bizonyult, gond nélkül elsorolta a benyomásait a fogkeféről. Nézzétek meg!

Niki szerint az első használat kicsit döcögősen ment, mivel ahhoz hogy a játék megfelelően működjön, a gyermeknek el kell magyarázni, hogy követnie kell a kijelzőn lévő fogsor jelzéseit, mert így tudja a legtöbb aranyat összegyűjteni. Az első fogmosás okozott némi csalódást az ügyetlenkedések miatt, második alkalommal viszont már sokkal jobban ment és minden alkalommal több aranyat sikerül megszereznie.

„Egy 5 éves gyermek anyukájaként elmondhatom, hogy a fogkefe alapjaiban változtatta meg nálunk a fogmosást. Bár sosem hagytuk ki és próbálkoztunk mesefigurás, rózsaszín fogkefével, olyannal ami megáll a talpán de ezek csak pár napig tartották fent az érdeklődést. A fogmosási technikán és a fogmosással eltöltött időn valójában nem is változtattak. A „hogyan rágjuk le a fogkérmet a fogkeféről minél rövidebb idő alatt mutatvány” a Kolibree használatával alapos fogmosássá alakult át. A kislányom reggel és este is 2 percig mossa a fogát és élvezi az ezzel eltöltött időt.

Családosoknak és játékos lelkű felnőtteknek kifejezetten ajánlom.”

A Kolibree okosfogkefe és a cserélhető fejek is mostantól természetesen megvásárolhatóak az iSTYLE webshopjában. A Kolibree ára 47 900 forint, a fejek hármas kiszerelésben 6900 forintba kerülnek. Ezek az árak magasnak tűnhetnek első látásra, de ne felejtsük el, hogy hasonló minőségű tisztításra képes fentebb említett Philips például 60-70 000 forintos áron mozog, és egyáltalán nem tartalmaz olyan okosfunkciókat mint a Kolibree.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!