imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Költözik az Apple Londonban


Brexit ide vagy oda, Cupertinóba nem jutott el a hír, hogy gond van az gazdasággal. Gondolták áthelyezik angliai központjukat London egyik legmenőbb negyedébe.

Az Apple Campus 2 látványterveit, és a drónvideókat nézegetve jól látszik, hogy a cég nem vicceli el központjainak kinézetét. Érthető is, egy a jövő termékeit gyártó technológiai óriás mégsem lakhat a kazinbarcikai gyártelepen.

Ettől függetlenül, vicces módon mégis egy régi, 1983-ban bezárt szénerőmű épületét nézték ki maguknak. Persze nem elhagyatott betonkeverők között fogják tervezni a következő iPhone-t. A kortárs építészetnek megfelelően felpattantak a loft vonatra, és ultramodernizálják az urbánus környezetet.

A kiszemelt épület a Dél-Nyugat Londonban található Battersea érőmű, ami ikonikus látványeleme a városképnek. Olyannyira, hogy a popkultúrában is nemegyszer felbukkant már. A ködös épületek között verekedett már Batman, de az Oscar-díjra jelölt Az ember gyermeke című film részletei is itt játszódtak. Gondolom legtöbben mégis erről a Pink Floyd albumborítóról ismerik:

Pink Floyd Animals albumborító

Na, pontosan itt lesz most az Apple, aminek megvan a maga iróniája. A világhírű angol zenekar ugyanis előszeretettel kritizálta a fogyasztói társadalmat, és a kapitalizmus személyes kapcsolatokat romboló erejét.

De visszatérve a beruházáshoz. A területen éppen egy 10 millió dolláros felújítási projekt zajlik, aminek keretein belül rengeteg irodát, boltot és bérlakást alakítanak ki. Ezekből tervez szemezgetni a vállalat.

Apple Battersea

Az angol kormány nem meglepő módon nagy lelkesedéssel fogadta az ötletet, hogy a brexit után egy ekkora cég fog font milliókat elkölteni az országban. Olyannyira grandiózus ez a beruházás, hogy a környéken ez lesz a legnagyobb irodai ingatlanbefektetés az elmúlt 20 évben. Az Apple által megvásárolt terület több mint 45 ezer négyzetméteren és 6 emelten fog elterülni, amivel a frissen kialakított épületek 40%-át tudhatja majd magáénak a cég.

Amiatt sem kell aggódni, hogy magányos lesz a vállalt, ott lesz sok Szilícium-völgybeli barátja is a szomszédban akikkel majd együtt labdázhatnak. A Google és a Facebook ugyanis, már szintén nagyban betonozza főhadiszállásait Londonban.

Apple Battersea

Az Apple egy közleményt is kiadott arról, miért lesz nagyon jó nekik ott:

Terveink szerint az Apple 2021-ig megnyitja új campusát Londonban, a Battersea erőmű helyén. 1400 jelenleg is London körüli irodákban dolgozó alkalmazottunkat fogjuk áthelyezni ebbe a csodálatos épületbe, ami a város egyik legismertebb látványeleme. Remek lehetőség ez arra, hogy minden csapatunk egy helyen tudjon dolgozni és együttműködni egymással. Fontos számunkra az is, hogy ezzel a beruházással egyben támogatjuk a felújítást, és a történelemben gazdag környéket is.

Apple Battersea

Annak ellenére, hogy az angliai csapat itt fog működni a jövőben, a cég európai központja továbbra is marad az írországi Corkban.

Apple Battersea Apple Battersea

Forrás: The Verge

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!