imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kommunikációs korlátozásokkal jöhet az iOS 13.3


A Képernyőidő (Screen Time) az egyik legjobb újítása volt az előző iOS verziónak, néha kicsit furcsa látni mivel mennyi időt szöszöl el az ember napi szinten, amit nem is gondolna. Most új, egészen komplex opcióval bővül a funkció.

Az elmúlt év során egész sokat fejlődött a Képernyőidő, a macOS Catalina érkezésével pedig már Macekre is elérhetők az korlátozások és statisztikák. Az első iOS 13.3 és iPadOS 13.3 béták egy új funkciót hordoznak, melynek hivatalos magyar neve még nincs, de angolul a Communication Limits (azaz Kommunikációs Korlátozások) névre hallgat. És ahogy az elnevezéséből már sejteni lehet, arra hivatott szolgálni, hogy a verbális és írásos kommunikációt korlátozza.

Így aggódó szülők például megszabhatják, hogy csemetéjük kivel, mikor és mennyit beszélhet, hiszem az funkció kiterjed a Telefon (Phone) alkalmazás, iCloud kontaktok, Üzenetek (Messages) és FaceTime appok használatára is. Emellett az is elérhető válik, hogy gyerekek csak akkor érhessenek el csoportos beszélgetéseket, ha abban egy bizonyos személy (mondjuk apuka vagy anyuka) is résztvevő.

A tiltás/engedélyezésen kívül számos szabály is beállítható, pl. az is, hogy segélyhívás után 24 órán keresztül bárkitől fogadhasson hívásokat és bárkit hívhasson is az illető.

De talán arra is jó lehet, ha bulizás előtt tiltólistára teszed az exed, garantáltan nem lesznek részeg üzenetek és hívások, mert tuti, hogy becsiccsentve sokkal nehezebb egy-egy almenüben megtalálni a tiltás feloldást. 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!