imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Komoly gondban vannak a görög Apple-felhasználók


Mint arról már értesülni lehetett, Görögország régóta súlyos pénzügyi válságban szenved. Mivel az ország nem képes kifizetni a nemzetközi tartozásait, ezért a vezetőség komoly szankciókat hozott a helyzet normalizálása érdekében. A görög kormány amellett, hogy 60 euróra korlátozta a napi pénzfelvételi limitet, leállította a külföldre irányuló tranzakciókat is. Ez pedig az Apple szolgáltatásait használó embereknek is komoly problémákat okoz.

Mivel minden tranzakció az Apple felé – amit a görög vásárlók teljesítenének – külföldre irányulna, ezért semmilyen iTunesszal vagy iClouddal kapcsolatos vásárlást nem tudnak végrehajtani. Ez azt jelenti, hogy sem az Apple Music, sem az iTunes Match, sem egyéb fizetős szolgáltatás nem használható az ott élők számára, még akkor sem, ha eddig előfizetők voltak. Értelemszerűen zenét és alkalmazásokat sem tudnak így vásárolni. Arra sincs lehetőségük, hogy a már megvásárolt alkalmazásokat ismételten letöltsék az eszközeikre. Sőt, egy görög hozzászóló szerint még az ingyenes alkalmazásokat sem tudják telepíteni. Rövidesen minden előfizetés lejár és ekkor már semmilyen módja nem lesz a helyi lakosoknak, hogy tovább használják az Apple fizetős szolgáltatásait.

greece-elections3

Június 30-án megpróbáltuk megterhelni az Ön számláját az iCloud 20 GB térhelyszolgáltatásért, de problémák akadtak a fizetéskor az adatokkal, ezért nem tudtuk a tranzakciót teljesíteni. Ha nem tudja a közeljövőben megújítani az előfizetést, akkor a felhasználóját visszaállítjuk az 5 GB-os ingyenes szolgáltatásunkra.

Ilyen, és ehhez hasonló e-mailekben tájékoztatta az Apple a görög vásárlóit a fizetés sikertelenségéről. Később az Apple az összes felhasználójának küldött e-mailt, ami arról tájékoztatja a görögöket, hogy nem fogadhatnak el semmilyen beérkező tranzakciót. Az iCloud esetében például az adatok nem fognak elveszni, de mindaddig nem lesznek képesek a felhasználók új fájlokat feltölteni, amíg a felhasznált tárhelyük nem csökken 5 GB-ra.

Az Apple mindaddig nem fog tudni semmilyen szolgáltatást biztosítani Görögországban, amíg a pénzáramlási zár meg nem szűnik. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mikor következik be – a hírek szerint péntekig biztosan nem oldják fel a korlátozásokat –, így a görög Apple-felhasználók nem lehetnek biztosak benne, hogy mennyi ideig kell nélkülözniük az Apple szolgáltatásai által biztosított teljes kényelmet.

Forrás: Business Insider via 9to5Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!