imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Konkrét böngészőfülek csoportos bezárása Safarival


Egy ügyes kis rejtett trükköt mutatunk ma nektek, amit szinte biztos, hogy nem ismertetek, pedig ha sok böngészőfület használtok, nagyon hasznos lehet.

Két fajta ember létezik a világon: az egyik, aki módszeresen bezár minden böngészőfület, miután nem használja többet; a másik pedig hagyja gyűlni őket, aztán amikor már ki se lát belőlük, bezárja az összeset. Utóbbiaknak mondjuk: nem kell ennyire drasztikusnak lenni.

Egy rejtett trükk segítségével ugyanis van lehetőség rá, hogy csak bizonyos füleket zárjunk be csoportosan. Olyanokat, amiket egy keresőkifejezéssel össze tudunk gyűjteni egy kalap alá.

Ehhez nem kell mást tenni, mint:

  • előhívni Safariban a böngészőfülek nézetet (a két egymásra pakolt négyzet ikonnal)
  • lefelé görgetni addig, amíg a felső sávban meg nem jelenik a kereső
  • ide keressünk rá egy kifejezésre, ami válhatően minden általunk bezárni kívánt fülön megtalálhatő. Ha például az összes 9gag fület zárnánk be, akkor értelemszerűen a 9gag kifejezés elég találó választás lehet.
  • A safari szépen összegyűjti, mit talált. A jobb felső sarokban a kereső mellett ott lesz egy Cancel gomb. Erre nyomjunk hosszan.
  • Ezután elül felugrik egy ablak, felkínálva a lehetőséget, hogy bezárjuk a talált füleket.
  • Kattintsunk rá és voilá, csak ezek a fülek fognak bezáródni, minden más marad a helyén.

Egyszerű, de nagyszerű!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!