imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kontaktspecifikus csengőhang és üzenetjelző hang beállítása iPhone-on


Az iPhone-okon lehetőségünk van minden névjegyhez egyedi csengőhangot és üzenetjelzőhangot rendelni. Mutatjuk hogyan csináld!

Valószínűleg ettől a cikktől még senki nem fogja a telefonjában lévő összes ismerősének a telefonszámát előkotorni és egyesével átállítgatni. De arra az esetre mégis jó ez a módszer, ha egy-egy iMessage beszélgetést vagy hívó félt szeretnénk megkülönböztetni a többitől. Mondjuk a céges csetet vagy a főnök telefonszámát, hogy tudd mikor nem szabad reflexszerűen felvenni a telefont (ezért a tippért nem vállalok felelősséget).

Ha egyedi jelzőhangokat szeretnénk rendelni egyes telefonszámokhoz vagy e-mail címekhez, akkor első lépésként a telefon ikonra kell koppintani az iPhone-on. A Kontaktok fülön válasszunk ki egy tetszőleges névjegyet, majd nyomjuk meg a jobb felső sarokban található Szerkesztés gombot. Ezen a felületen adhatunk hozzá új címeket, e-mail elérhetőségeket, webhelyeket, stb. Lejjebb görgetve a Csengőhang és SMS-hang szekcióban új hangokat rendelhetünk az aktuális kontakthoz.

Ugyanitt egyedi rezgéseket is megadhatunk, vagy beállíthatjuk a Vészhelyzeti megkerülést is, amit azt teszi lehetővé, hogy némítás vagy a Ne zavarjanak funkció aktiválásra ellenére is folyamatosan elérhetőek legyünk az adott személy számára. Ha a gyári csengőhangok nem nyerték el a tetszésünket, akkor a Hangáruház opcióra koppintva vásárolhatunk zenéket. Egy korábban említett módszerrel pedig ezt megkerülve, a számítógépünkön tárolt zenéket is használhatjuk egyedi csengőhangnak.

Aki régebb óta iPhone-ozik az bizonyára észrevehette már, hogy csoportos beszélgetés esetén nincs lehetőségünk egyedi jelzőhang beállítására. Ez azért van, mert nem a beszélgetésekhez rendeljük a jelzéseket, hanem a kontaktokhoz. Bár sufnituning módszerrel, de ez is könnyedén megkerülhető: ha a beszélgetésben lévő összes kontakhoz ugyanazt a hangot rendeljük, akkor a beszélgetés is ezen a hangon fog csipogni.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!