imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kontrast – gyönyörű és ötletes logikai játék iPhone-ra


A játékfejlesztést önmagában is értelmezhetjük művészeti ágként, viszont amit a Kontrastba rejtettek ez egy egészen más szint. Finom vonalak, izgalmas formák, mindezt egy logikai kirakóstól.

Imádom az App Store-t böngészni és új játékok után kutatni. Mióta az Appe bevezette az új hírfolyamját, ez már nem is olyan nehéz. Ezek között bukkantam rá a Kontrastra is, ami már első ránézésre is nagyon izgalmas kísérletnek tűnt és azt már most le kell szögeznem, hogy senki nem fog csalódni, aki rááldoz 349 forintot a büdzséjéből.

Szóval egyszerű rajzokkal, kifejező formákkal találkozunk és kirakós játék lévén nem is kell izgalmas és lehengerlő játékmenetre számítani. Viszont kellően gondolkodós, és ami még fontosabb: ez a játék gyönyörű. A Kontrastban köröket és négyzeteket kell a pálya egyik végéből a másikba eljuttatni, ami nem tűnik nagy vállakozásnak.

Ugyanakkor minden szinten szembetaláljuk magunkat olyan iteraktív elemekkel, mint csigák, lámpák, katapultok, amikkel kezdenünk kell valamit a megfejtéshez. A lehetőségek tárházát a játékos fedezheti fel, ami már önmagában is egy közkedvelt megközelítés. Folyamatos tanulási folyamaton keresztül jövünk rá, mi az ami tekerhető, csavarható, megtölthető, robbantható, stb.

Bár nem mondanám kifejezetten nehéznek eljutni A-ból B-be, azért némi koncentrációt és godolkodást igényel. A hét szint ledarálása nagyjából nettó 35-40 perc alatt megvan, viszont ez nem az a játék, amit darálni érdemes. A szürrealista művészet és a logika remek kombója arra késztet, hogy megcsináld a pályákat újra és újra, közben rácsodálkozz ennek a világnak az egyediségére és szépségére.

• Kontrast letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad – 349 Ft)

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!