imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Konvertálj HEIC képeket JPG-vé. Stílusosan!


A Softorino csapata ingyenes, de a megszokott módon igényes kis alkalmazással állt elő, amely segítségével egyetlen mozdulattal konvertálhatod át HEIC képeid más, a világgal kompatibilis megoldássá.

Az iOS 11-gyel az Apple bevezetett két új, modern (a pontos technikai specifikációkat valamikor 2015 táján véglegesítették az alkotók, szóval tényleg friss) médiafájl-formátumot a HEIF és a HEVC személyében. Előbbi a fényképek, utóbbi a videók sajátja és mivel korszerűbb tömörítési eljárásokról van szó, mint a korábban használatos H.264, a médiafájlok akár kevesebb, mint fele annyi tárhelyet emésztenek fel használatukkal.

Igen ám, csak az Apple, szokásának megfelelően kicsit ezzel is megelőzte a világot, ami még nem igazán használja az új formátumokat. Ennek eredménye pedig, hogy az iPhone-nal készített fényképek nem feltétlen kompatibilisek minden eszközzel és képnézegető szoftverrel. Magyarul néhanapján átélhetjük ugyanazt a szívást a fényképeinkkel, amit átélünk a csak USB-C-s MacBookokkal.

És itt jön képbe a Softorino legújabb remek alkalmazása, a WALTR HEIC konverter, ami lényegében ugyanaz a fényképeknek, mint egy USB-C átalakító a MacBooknak: megváltás.

Nem kell nagy meglepetésekkel számolni, az app pofonegyszerű, lényegében csak egy Drag&Drop ablak, de pont ez a jó benne. Fogod a HEIC kiterjesztésű képeid, ráhúzod őket a felületre és gyakorlatilag egy pillanat múlva megkapod a képeket JPG-ben (vagy PNG-ben, merthogy arra is lehet konvertálni). Semmi sallang.

Mindehhez persze stílusos felület és nagyfokú hatékonyság is jár, de ezt már megszoktuk a csapattól. Az app teljesen offline; biztonságosabb, mint az online megoldások; megőrzi az összes EXIF információt a konvertálás során; PC-re is elérhető; korlátlan mennyiségű képet tud egyszerre kezelni, méretbeli megkötés nélkül; nem mellesleg pedig minden funkciója ingyenes.

Mi kell még? Erre tovább a letöltéshez.

Ha ismerősen cseng a Softorino csapat neve, nem véletlen. Kiváló iTunes-t helyettesítő alkalmazásuk, a WALTR 2 must-have mindenkinek, akinek van iPhone-ja és szeretne tartalmakat másolni rá a gépéről. Tesztünket itt olvashatjátok.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!