imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kopik a matt fekete iPhone 7?


Az Apple támogatási oldalán néhány felhasználó furcsa hibáról számolt be, melyek a matt fekete iPhone 7 modelleket érintik. A közzétett fotók alapján könnyedén sérül a fekete bevonat. Vajon mennyire kell aggódnunk emiatt?

Talán sokan emlékeznek, hogy az iPhone 5 esetében elég nagy port kavart a kopó fekete bevonat. Idén is futottunk már egy kört a Jet Black iPhone 7-esekkel, mi magunk is tapasztaltuk, hogy ha nem vigyázunk a készülékre, akkor könnyedén keletkeznek a fényes fekete bevonaton hajszálkarcok.

Most a matt fekete iPhone 7-esekkel kapcsolatban került elő a kopással kapcsolatos probléma. Többen is arról számoltak be, fotókkal alátámasztva, hogy lepattogzott a fekete eloxált felület az alumínium házról, ami nyilván nem néz ki túl bizalomgerjesztően.

2-iPhone_7_Plus_No_Casing-Zoom 20170213_172433 IMG_0614 IMG_1257 IMG_1258

Többen is kérdezték tőlünk a hírt olvasva, hogy vajon mennyire kell félni, hogy a matt fekete iPhone 7 készülékek az idő előrehaladtával elkezdenek majd kopni.

Biztosat mi sem tudunk, de egyelőre nem nagyon érdemes aggódni. Tekintve, hogy több tízmillió ilyen készülék van forgalomban és az Apple fórumain, csak nagyjából egy-két tucat vásárló találkozott a jelenséggel, nem úgy néz ki, hogy komoly problémáról lenne szó. Lehetséges, hogy egy kisebb szérián nem megfelelő minőségű a fekete eloxálás, de az is lehet, hogy az érintett készülékekre egyszerűen csak nem vigyáztak eléggé és ezért sérültek meg. Többen írták, hogy kizárólag tokban hordták a készüléküket, és ennek ellenére is sérült a fekete eloxálás. Könnyen lehet, hogy a tok és a készülék közé került piszok sértette meg az iPhone-okat, de ezt nem tudhatjuk biztosan, viszont láttunk már karcos iPhone-okat, amiket a rossz minőségű tok, vagy a tok és a készülék közé került por és homok karcolt össze. Az iSTYLE-ban és az iMagazin szerkesztőségében több kolléga is használ matt fekete iPhone 7-et és senkinél nem jelentkezett a fenti képeken látható kopás.

Az Apple biztosan meg fogja vizsgálni, hogy kizárják a szériahiba lehetőségét, amíg ez megtörténik addig szimplán csak találgatni lehet. Amennyiben az Apple hibázott a gyártás során, biztosan cserélni fogják az érintett sorozatszámú készülékeket. Ha megérkezik az Apple hivatalos állásfoglalása az üggyel kapcsolatban, azt mindenképpen közzétesszük majd.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!