imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Koppintás lehet az Apple TV+ egyik legmegosztóbb sorozata?


A Servant című sorozatról már korábban mi is írtunk a trailer kapcsán, rajtam speciel a hideg futkosott az egész történettől. Úgy tűnik, nem csak az én hátamon áll fel az szőr az egész témától…

M. Night Shyamalan neve ismerősen csenghet számos giga-mega produkció kapcsán, ezért is gondolhattuk, hogy a producer-rendező munkája garancia lehet a sorozat sikerére. A 2019 november 28-án az Apple TV+ kínálatában elrajtolt saját készítésű sorozat kezdeti népszerűsége után még az is lehet, hogy az egész sztori inkább botrányba torkollik.

Francesca Gregorini, a Magyarországon Emanuel másik élete (The Truth About Emanuel) címmel vászonra kerülő film rendezője most azzal jött elő, hogy nemcsak az egész történet, de Shyamalan rendezése is meglepő hasonlóságokkal bír az ő filmjével. Ugyanazok az interpretációk közel ugyanazt a hangulatot és témát hozzák.

Semmit sem értek a filmekhez, a készítésükhöz még kevesebbet, de fogalmam sincs, hogyan lehet egy 96 perces filmet egy 9 részes sorozathoz hasonlítani… Mindenesetre, úgy tűnik, a Jessica Biel főszereplésével készült film rendezője kész ölre menni és pereskedni is az igazáért.

A vádlottak arrogánsan figyelmen kívül hagyták Ms. Gregorini tiltakozását, és állítják, hogy a Servant már rég készítés alatt állt, amikor az Emanuel filmet forgatták, ezért minden hasonlóság csak a véletlen szüleménye. Sőt, Mr. Shayamalan és Mr. Basgallop (a sorozat alkotója – a szerk.) azt is állítják, hogy sosem látták az Emanuel filmet és még annyira sem érdekli őket a dolog, hogy az után megnézzék, miután hallották Ms. Gregorini tiltakozását…

Gregorini tehát egyelőre még nem számszerűsített károkozása miatt perel kb. mindenkit, akit ér.

Balra Francesca Gregorini, jobbra Jessica Biel

Bár a sorozat még nem ért véget, az első évad utolsó része pont holnap kerül be a kínálatba, az Apple máris megújította a produkciót egy második évaddal. Az pedig közel sem biztos, hogy az első évad befejező epizódja megegyezik a film történetének lezárásával. Sőt, ahogy a sorozat halad, igazából szignifikánsan eltérő történések vannak az epizódokban, mint a filmben. Így az is kérdéses, hogy az egész pereskedésnek mi lehet a kimenetele, mert egyelőre nem tűnik egyértelműnek Gregorini győzelme.

Mindamellett nem ez az első “botrány” a még egészen szűkös Apple TV+ kínálata körül. A “The Banker” című film bemutatója is elmaradt, igaz az nem Apple Original tartalom – csak a terjesztési jogokat vásárolták meg -.

A film világpremierje 2019 november 21-én lett volna az AFI Festen, de a nagy csinnadratta elmaradt, és a decemberre tolt limitált bemutató is átcsúszott januárra. Végül pedig bemutató sem lett – egyszer csak talán elérhető lesz majd fű alatt a digitális kínálatban, ha a film koproducerét,  Bernard Garrett Jr.-t ért zaklatási vádak majd elülnek. Addig a vállalat bizonytalan időre felfüggesztette a film forgalmazását. Pedig jónak ígérkezett a történet.

Lövésem sincs, mennyit hoz az Apple TV+ szolgálatás a konyhára Cupertinóban, azt viszont le merném fogadni, hogy nem ilyen indulásra számoltak a főhadiszálláson. Bár senki sem garantált díjesőt, a nagyszabású és húzónevekkel teletüzdelt tartalmak mégis talán több sikerrel kecsegettek.

Forrás: The Blast

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!