imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Korai iPad prototípus látott napvilágot


Mindig izgalmas, amikor az Apple korai fejlesztéseiből kerülnek elő prototípusok, rajtuk buta szoftverekkel. Most sincs ez másképp, egy fejlesztői szerkezet került a nyilvánosság elé 2010 januárjából; azt hiszem, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy végül nem ilyen formában került a boltokba a legelső iPad.

Az első iPad, Steve Jobs büszke és kezdetben nagyon is sikeres találmánya 2010-ben jelent meg, hosszú időn keresztül pedig éves ciklusban frissítette a cég, ahogy azt most is teszik az iPhone-nal. Az azóta eltelt 7 év során az iPad és az egész tablet piac népszerűsége jócskán alább hagyott, talán főleg annak is köszönhetően, hogy a felhasználók rájöttek: nincs szükségük évente új iPadre.

A kikerült korai iPad fotók pont olyanok, mint amilyenek a prototípusokról készült képek lenni szoktak: a képen látható iPad meglehetősen ronda. A hátulján értelmezhetetlen foltok láthatóak, elölről pedig úgy néz ki az eszköz, mint valamilyen olcsó kínai tákolmány. Vélhetően ezeken a fotókon még nem a végleges felépítésű és anyaghasználatú iPad látható, méreteiben és formavilágában viszont mondhatni teljesen azonos azzal, amit pár hónappal később Steve Jobs bemutatott a nagyközönségnek is.

Ha hihetünk a képeket kiszivárogtató forrásnak, akkor ezek a képek körülbelül 3 hónappal a rajt előtt készültek, ezért valószínűleg valódiak. Az első iPad prototípusának hátlapján matricák találhatóak, amelyek arról tanúskodnak, hogy mely fejlesztőrészleghez tartozott az eszköz, illetve egészen furcsa módon 4 kivágás is megfigyelhető rajta a Wi-Fi kapcsolat miatt. Hál’ isten légáteresztős áttetsző dizájnt végül elhagyta az Apple, sikerült megfelelően megoldani a vezeték nélküli antennák elhelyezését.

A hátlapi matricák nem csak a fejlesztőcsapat azonosítóját tartalmazzák, felette egy lista is található arról, hogy a készülék egyes elemei mely beszállítóktól származnak. Ezen felül a legszembetűnőbb különbség egyértelműen a szoftver, ami hát nagyon nem iOS-nek néz ki, mert nem is az. Ezen a prototípuson még egy belső gyári firmware futott, amit SwitchBoardnak hívnak. A forrás szerint az iPadek ezen korai darabja néhány éve került elő egy vastag fém tokba zárva, hogy az véletlenül se szúrjon senkinek se szemet.

7 év távlatából a piacot nem érte hatalmas innováció, a tavaszi iPad frissítésen kívül az Apple  nem nyúlt komolyabban a táblagépeihez egy ideje. Rengeteg forrás megerősítette már az elmúlt fél év során, hogy az Apple egy 10,5”-os iPad bemutatására készül, Kuo legfrissebb jóslata szerint ezt a WWDC-n fogja megtenni a cég. Bár általában bízunk a KGI elemzőjének hitelességében, ezúttal kicsit szkeptikusak vagyunk, annak ellenére, hogy az iPad Pro széria frissítésének nagyon itt lenne már az ideje.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!