imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Korai még az Apple Watch 2-t várni?


Már az első Apple Watch bejelentésekor, 2014 szeptemberében elindultak a találgatások, hogy vajon milyen időközönként tervezi frissíteni az Apple az első óráját. Ugyanúgy éves ciklusok lesznek, mint a legtöbb iOS-es készülék esetében? Vagy esetleg hosszabb ideig kell várni egy-egy újabb modellre?

Az óra ténylegesen tavaly április végén érkezett meg az első vásárlókhoz, Magyarországon pedig csak most január 29-én fog elrajtolni, de ebben a hónapban több más országban is debütál(t). Ezen a héten láttak napvilágot kínai forrásokra hivatkozva olyan pletykák, hogy az Apple Watch 2 idén tavasszal jelenhet meg, ami tulajdonképpen éves frissítési ciklust jelentene. A TechCrunch számára író Matthew Panzarino szerint azonban ezek az információk tévesek. Panzarino az alábbiakat írta hétvégén:

Több dologról is hallottam (több különböző forrásból), amik arra utalnak, hogy nem lesz lényeges hardveres frissítés az Apple Watch esetében márciusban. Újabb együttműködések, kiegészítők, ilyesmik talán, de nem egy »Watch 2.0« új hardveres funkciókkal. Persze lehet, hogy tévedek, de eleget hallottam ahhoz, hogy ezt közzétegyem.

Később Panzarino frissítette az írását azzal, hogy azt még el tudja képzelni, hogy egy FaceTime-kamera kerüljön az Apple Watch-ba, de más lényeges változás nem várható. Ez érdekes kijelentés, mert ha valami, önmagában a kamera talán a legkevésbé „értelmes” frissítési opció, csak ezt nem valószínű, hogy beépítené az Apple az órába – ha egyáltalán valaha meglépik.

Az Apple Watch Hermèshez hasonló együttműködést nem zár ki Panzarino. | Kép forrása: Apple
Az Apple Watch Hermèshez hasonló új együttműködést nem zár ki Panzarino. | Kép forrása: Apple

A TechCrunch szerzője körbekérdezett a forrásainál a beszállítókkal kapcsolatban is, ahol azt az információt kapta, hogy egyáltalán semmiféle készülődés nem látható egy új modell márciusi érkezésére, pedig ennek már 2015 végén kellettek volna, hogy legyenek jelei. Hozzáteszi persze, hogy az első modellről sem lehetett semmit hallani, bár akkor a bemutató időpontja jócskán megelőzte a gyártásét. Szoftveres fronton sincs mozgolódás, pedig az új funkciókhoz vagy hardverekhez néhány kiemelt fejlesztő szigorú titoktartás mellett általában korábban hozzáférhet. Azért nem biztos, hogy le kell mondanunk a márciusi keynote-ról:

További források úgy tájékoztattak, hogy valami korai tervezési fázisban van márciusra, úgyhogy még mindig lehet valamilyen esemény. De azt nem tudom, hogy mit mutathatnak be ott. Talán egy kisebb, 4 hüvelykes iPhone-t és egy új iPadet? Amikor megkerestem az Apple-t a Watch-eseménnyel kapcsolatban, nem kívántak nyilatkozni.

Továbbra is kérdés marad tehát, hogy mi lesz az Apple Watch frissítési ciklusa. Az iPhone-ok nagyjából bombabiztosan évente érkeznek (bár néhány hónapos „csúszásokat” itt is megfigyelhetünk), de gyakorlatilag ez az egyetlen ilyen kategória: gondoljunk csak az iPad-vonal meglehetősen kiszámíthatatlan frissítéseire. Lehet, hogy már márciusban okosabbak leszünk ha tényleg lesz egy keynote – Apple Watch-csal vagy anélkül.

Forrás: TechCrunch via MacRumors. Borítókép: WIRED.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!